Dienstenbond CNV

Nieuws

28 juni 2010

Onderhandelingsresultaat cao Technische Groothandel

Werkgevers in de Technische Groothandel en CNV Dienstenbond hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao. Het waren moeizame onderhandelingen in een economische moeilijke tijd. CNV Dienstenbond is van mening dat dit resultaat op dit moment het maximaal haalbare is om een cao te sluiten en zal het onderhandelingsresultaat ter stemming aan haar leden voorleggen.

Op dinsdag 22 juni heeft de laatste onderhandelingsronde plaatsgevonden van de cao Technische Groothandel. Eind vorige week is naar aanleiding daarvan een onderhandelingsresultaat gesloten op basis van de gemaakte teksten.

De belangrijkste afspraken uit het nieuwe cao-akkoord zijn:


1. Looptijd: 1 april 2010-30 juni 2011


2. Loonstijgingen:


* 0,75% per 1 oktober 2010


* 0,25% per 1 april 2011.


3. Sociaal Fonds FKB: 0,1% heffing op 1 oktober 2010.


4. Opzetten van een fonds voor Levensfasebewust Personeelsbeleid met een werkgeversbijdrage van 0,25%. Daarnaast worden de leeftijdsdagen daarin verwerkt, waarbij huidige rechten voor huidige medewerkers in de betreffende leeftijdsgroepen blijven gehandhaafd. Mocht het fonds niet voor het eind van het jaar tot stand komen, dan ontvangen de medewerkers 0,25% eenmalig in de maand december;


5. Onderzoek naar een verplichtgestelde collectieve pensioenregeling.


6. Inschaling jongeren in 23-schaal bij vakvolwassenheid (3 jaar werkervaring) en een startkwalificatie.


7. Convenant voor 100 extra stageplaatsen in de Technische Groothandel.

Hoe verder?

Cao-partijen zijn nog bezig met het opstellen van de volledige tekst van het onderhandelingsresultaat. Zodra deze tekst gereed is, ontvangen alle leden deze per brief thuis met daarbij een stemformulier. Het onderhandelingsresultaat is pas definitief een cao op het moment dat zowel werkgevers- als werknemersleden akkoord zijn bij het bereikte resultaat.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 023-5670615 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ).