Universiteit Leiden

Chinees farmaceutisch bedrijf komt naar Leiden Bio Science Park

Tijdens de Nederlandse Life Sciences week op de World Expo in Shanghai heeft het Leiden Bio Science Park twee belangrijke overeenkomsten gesloten. Een Chinees/Nederlandse joint venture zal zich op het Leiden Bio Science Park vestigen. Bovendien tekende het park een overeenkomst met een Chinees zusterpark.

Joint venture

De Yangtze River Pharmaceutical Group, een van de grootste farmaceuten van China, heeft een joint venture gesloten met SU Biomedicine, een spin-off van TNO Kwaliteit van leven. Het nieuwe bedrijf zal zich op het Leiden Bio Science Park vestigen. Op 14 mei, tijdens de Nederlandse Life Sciences week op de World Expo in Shanghai, is hierover een convenant gesloten tussen de Yangtze River Pharmaceutical Group, het Leiden Bio Science Park en de provincie ZuidâHolland.

Chinese geneesmiddelen op westerse markt

Het Leiden Bio Science Park is trots dat de joint venture met de Yangtze River Pharmaceutical Group naar het park komt. SU Biomedicine richt zich op de introductie van traditionele Chinese geneesmiddelen op de westerse markt. De Yangtze River Pharmaceutical Group produceert generieke geneesmiddelen en traditionele Chinese geneesmiddelen. Ze betreden de westerse markt met behulp van deze joint venture, die zal zich toespitsen op de veiligheid, kwaliteit en effectiviteit van de traditionele Chinese geneesmiddelen.

Leiden en Jiangsu

Het Leiden Bio Science Park gaat samenwerken met het Jiangsu Life Sciences & Technology Innovation Park in Nanjing, dat in het centrum van de Chinese medicijnontwikkeling ligt. Op uitnodiging van het Jiangsu Life Sciences Park werd daarvoor op 17 juni een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het Jiangsu Life Sciences & Technology Innovation Park, dat in de delta van de Yangtze rivier ligt, bevat 12 universiteiten en heeft een oppervlakte van 273 hectare (dat is iets minder dan 2 keer het Leiden Bio Science Park). Er is veel ruimte voor bedrijven, er komen onder andere een 5-sterren hotel, een winkelcentrum en woningen.

Kennis en ervaring uitwisselen

Beide bedrijvenparken hebben afgesproken ontwikkelingservaringen en de opgedane kennis van er gevestigde bedrijven uit te wisselen. âBij de Chinezen spat de ambitie er vanaf,â zegt Nettie Buitelaar, directeur van Leiden Bio Science Park foundation.