Gemeente Echt-Susteren


Samenwerkingsovereenkomst brandweerzorg ondertekend

Echt-Susteren - Maandag 28 juni hebben de burgemeesters van de gemeenten Maasgouw, Roerdalen, Roermond en Echt-Susteren een samenwerkingsovereenkomst ondertekend op het gebied van de brandweerzorg. Met de ondertekening van deze overeenkomst is besloten tot een gemeenschappelijke regeling, waarbij de gemeenten in gezamenlijkheid beleid gaat ontwikkelen, afstemmen en voeren ten aanzien van de basisbrandweerzorg.

Â

Om 12.30 uur tekenden de vier burgemeesters in het bijzijn van de commandant van Roermond e.o., de commandant van Echt-Susteren en een delegatie van het brandweerpersoneel de overeenkomst op de toekomstige bouwlocatie van de nieuwe brandweerkazerne Echt-Susteren, gelegen op het bedrijventerrein in de Bandert in Echt.

Â

Verdere samenwerking van gemeenten moet ertoe leiden dat de brandweerzorg voldoet aan de in regionaal verband ontwikkelde kwaliteitseisen. De kern van de overeenkomst is dat ze in gezamenlijkheid beleid ten aanzien van de basisbrandweerzorg gaan ontwikkelen, afstemmen en uitvoeren.

Â

Foto: Van links naar rechts: Burgemeester E. Hanselaar-van Loevezijn (gemeente Roerdalen), Burgemeester S. Strous (gemeente Maasgouw), Burgemeester H. van Beers (gemeente Roermond), Burgemeester D. Akkermans (gemeente Echt-Susteren).

Â