Politie Groningen

Dinsdag 29 juni 2010

Provincie Groningen, 29-06-2010

Aanhouding zware mishandeling

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 46-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man kon worden aangehouden na onderzoek en mede op basis van een tip. De politie deed zondag een getuigenoproep, nadat zaterdagnacht in de J.W. Frisostraat een zwaar gewonde 32-jarige Stadjer werd aangetroffen. De 46-jarige man is ingesloten voor nader onderzoek. Klik hier voor eerdere berichtgeving.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

WINSCHOTEN Een 17-jarige bromfietser uit Winschoten is maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De bromfietser reed over de Jachtlaan in Winschoten. Zijn zicht werd belemmerd door een rups die over de binnenzijde van het vizier van zijn helm kroop. Toen hij deze wilde weg wrijven verloor hij de controle over zijn bromfiets. Hij kwam in aanrijding met een verkeerspaal. Hij raakte gewond aan zijn benen. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN Een 55-jarige automobilist Groningen is maandagnacht aangehouden. De man werd op de Pleiadenlaan in Groningen gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te rijden. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,5 vastgesteld. De man mocht na verhoor, met een rijverbod het bureau lopend verlaten.Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Man voor mishandeling en bedreiging aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft maandagavond een 48-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De Hoogezandster zou eerder die avond betrokken zijn geweest bij een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Sluiskade in Hoogezand. Hier zou hij een 27-jarige barbezoeker uit Termunten hebben mishandeld. Hierbij zou ook een bril en een T-shirt zijn vernield. De amokmaker zou er daarna vendoor zij gegaan. Toen agenten de 48-jarige man in zijn woning in de Burg. Van Royenstraat in Hoogezand wilde aanhouden bedreigde hij de dienders met een hamer. De verdachte kon zonder veel problemen worden aangehouden en is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Slingerende alcomobilist aangehouden

STADSKANAAL Een 29-jarige automobilist Stadskanaal is maandagavond aangehouden. Surveillerende agenten zagen in de Gasselterstraat in Stadskanaal dat de automobilist nogal slingerend reed. Hij bleek onder invloed te rijden. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,7 vastgesteld. De man mocht na verhoor, met een rijverbod het bureau lopend verlaten.Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal in gestolen auto aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 20-jarige man uit Emmen en een 34-jarige vrouw uit Musselkanaal aangehouden. Surveillerende agenten zagen het duo op de Winschoterweg in een auto zitten. Bij controle bleek de auto als gestolen geregistreerd te staan. De verdachte had geen aannemelijke verklaring hoe hij aan de auto kwam. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. De auto is in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Stadjers aangehouden na bedreiging portier

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen twee mannen (20 en 26 jaar) uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten reageerden op een melding van een opstootje bij een horecagelegenheid in de Poelestraat in Groningen. Het bleek dat het duo na onenigheid de zaak was uitgezet. Toen beide mannen even later weer terugkwamen bedreigde een verdachte de portier met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie kon even later op basis van een signalement beide verdachten in een eetgelegenheid in de Poelestraat aanhouden. Het vuurwapen werd niet aangetroffen. Beide Stadjers zijn voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudstraat in Groningen. De politie onderzoekt het incident.

Aanhouding huiselijk geweld

FOXHOL De politie heeft dinsdagochtend een 30-jarige man uit Siddeburen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 21-jarige ex-vrouw in het gezicht te hebben geslagen in een woning in Foxhol. Ook zou hij diverse meubelstukken in de woning hebben vernield. Dienders troffen de 30-jarige man in de woning aan. Hij was onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De vrouw heeft aangifte gedaan. Het bleek dat de 30-jarige verdachte vermoedelijk eerder die nacht betrokken was geweest bij een eenzijdig verkeersongeval op de Meint Veningastraat in Hoogezand. Daar troffen dienders om ongeveer 01:45 uur een zwaar beschadigde personenauto aan. De auto was tegen een boom aangereden en onbeheerd achtergelaten. Een getuige had gezien dat twee mannen na het ongeval bij de auto waren weggelopen. Deze auto staat op naam van de 30-jarige verdachte. De politie stelt een onderzoek in. De politie vraagt getuigen, die iets hebben gezien of de politie informatie kunnen geven over het verkeersongeval op de Meint Veningastraat in Hoogezand, kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Gewonde bij kop-staartbotsing

VLAGTWEDDE Op de N366 bij Vlagtwedde is maandagmiddag een 48-jarige automobilist uit Hijken gewond geraakt. De man moest afremmen voor een afslaande vrachtwagen. Op het moment dat hij stilstond werd hij van achteren aangereden door een 41-jarige automobiliste uit Oostwold (gem. Oldambt). De man is met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw moest zich met schouderklachten onder doktersbehandeling stellen. Beide autos zijn afgesleept. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Automobilist onwel

GRONINGEN Een 80-jarige automobilist uit Groningen is maandagochtend op de Spaanse Aakstraat in zijn woonplaats onwel geworden. Hierdoor verloor de man de controle over het stuur en botste op een aantal geparkeerde autos. De bestuurder is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto in sloot door afleiding

BEDUM Een 53-jarige automobilist uit s Hertogenbosch is maandagochtend met zijn auto in de sloot beland. De man reed over de N46 bij Bedum. Toen hij een slok nam uit een flesje drinken, verloor hij de macht over het stuur. De auto belandde in de naastgelegen sloot. De man kwam er met een nat pak vanaf. Afleidende handelingen achter het stuur zijn regelmatig oorzaak van ongevallen.

Aanhouding na zwaaien met zwaard

GRONINGEN De politie heeft maandagochtend een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. Volgens getuigen had de man in de Verbindingsstraat in zijn woonplaats met een zwaard gezwaaid. De man was ondertussen zijn woning weer binnen gegaan. Na een gesprek met de buurtagent is de man aangehouden. Hij is ingesloten en na verhoor overgedragen aan de hulpverlening.

Snorfietsster gewond

GRONINGEN Een 24-jarige snorfietssster uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over de Pleiadenlaan in Groningen en probeerde een automobiliste aan de rechterkant in te halen. Hierbij raakte ze de stoeprand en kwam ten val. De vrouw is met pijn aan nek en rug overgebracht naar het ziekenhuis.

Vier bekeuringen voor bromfietsers

TEN BOER De politie heeft maandagmiddag een bromfietser en bijrijder diverse bekeuringen gegeven. Het tweetal reed zonder helm over de Nijverheidsweg in Ten Boer. Bij controle bleek de bromfiets niet verzekerd. De 16-jarige bestuurder uit Groningen heeft een bekeuring gekregen voor het ontbreken van de verzekering en het niet dragen van de helm. De 15-jarige bijrijder is bekeurd voor het niet hebben van een identiteitsbewijs en het niet dragen van de helm.

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

WINSCHOTEN De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingenomen van een 24-jarige automobilist uit Wedde. De beginnend bestuurder reed over de Stationsweg in Winschoten. Bij controle bleek hij onder invloed van 0,85 promille alcohol. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op woensdag 30 juni, controleert de politie op de volgende plaatsen op snelheid:

§ N355, Groningen Zuidhorn

§ Ring Zuid/Oost N7 en N46 Ring Groningen

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 29 juni op diverse plaatsen op snelheid.

§ Niezijl, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1547, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1768, aantal overtredingen: 130, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Daarna is op de Eikenlaan in Groningen een roodlichtcontrole gehouden. In totaal zijn 22 fietsers en één automobilist bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.