Politie Gelderland-Midden

Ravage bij ongeval, Lelystedeling aangehouden

Publicatiedatum: 29-6-2010 10:59:02

BABBERICH - Bij een verkeersongeval op de A18 bij Babberich is maandagavond een flinke ravage ontstaan na een verkeersongeval tussen een auto en een vrachtwagen. Een 47-jarige man uit Lelystad raakte daarbij gewond maar is wel door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor tien op het knooppunt Oud-Dijk in de lus van de A18 naar de A12, waar de Lelystedeling door nog onbekende oorzaak uit de bocht vloog en in botsing kwam met een vrachtwagen, bestuurd door een 47-jarige man uit Malden. Als gevolg van de aanrijding raakte de auto van de Lelystedeling van de weg, sloeg over de kop en belandde via een talud onderaan de linkerzijde van de weg. De trucker kwam met de schrik vrij en waarschuwde de politie.

Hennep
Agenten roken alcohol bij de bestuurder uit Lelystad, waarop de man werd aangehouden. Tussen de brokstukken van zijn auto vonden agenten ook een hoeveelheid hennep. Van de Lelystedeling is bloed afgenomen voor een bloedproef. De man bleek tevens een ontzegging van de rijbevoegd te hebben die hem eerder door de rechter was opgelegd. De politie sloot de weg enige tijd af gedurende de afhandeling van het ongeval.
(071055)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duivense bromfietser naar ziekenhuis na verkeersongeval
Publicatiedatum: 29-6-2010 10:58:17

DUIVEN - Een 62-jarige bromfietser uit Duiven is maandagmiddag 28 juni in het ziekenhuis beland nadat hij op de kruising van de Oostsingel met de Helhoek betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. De man wilde omstreeks vijf uur vanaf de Helstraat de Oostsingel oversteken. Daarbij zag hij een van links komende auto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Huissen, kennelijk over het hoofd waarna hij op de wagen van de vrouw botste. De Duivenaar had daarbij vermoedelijk letsel opgelopen en is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (070994)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanrijding brommer met auto: meisje (16) lichtgewond
Publicatiedatum: 29-6-2010 10:57:44

DUIVEN - Bij een aanrijding tussen een brommer en een auto op de kruising van de Kennedystraat met de Lindelaan in Duiven is maandagmiddag een 16-jarig meisje uit die plaats lichtgewond geraakt. Het slachtoffer reed rond het middaguur vanaf de Lindelaan de kruising op en kwam daar in botsing met een 71-jarige automobilist, ook uit Duiven. Vermoedelijk had hij het meisje op de brommer te laat opgemerkt. De bromfietsster kampte met rug- en beenklachten en werd terplekke door ambulancepersoneel onderzocht. Daaruit bleek dat ziekenhuisopname niet nodig was.
(070868)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---