Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 29-06-2010

Ex bedreigt vriendin

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen in een woning in Oosterhout de 21-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 18-jarige ex-vriendin uit Breda met de dood te hebben bedreigd. De man is op het bureau voor onderzoek ingesloten.

Het slachtoffer meldde op 24 mei jl. dat haar 21-jarige ex-vriend haar via sms bedreigde en deed aangifte. De bedreigen waren tegen het leven gericht. De politie stelde een onderzoek wat leidde tot de aanhouding vanochtend buiten heterdaad, waarvoor de officier van justitie haar toestemming voor verleende.

Rijenaar opgepakt met inbrekerswerktuig en verdovende middelen

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen op de Europaweg een 28-jarige man uit rijen aangehouden. Surveillerende agenten zagen rond 02.30 uur op de Steenhovensebaan richting Oosterhout een auto rijden. Zijn rijgedrag gaf aanleiding tot een controle. Het lukte de agenten de auto op de Europaweg te laten stoppen. Tijdens het aanspreken van de 28-jarige bestuurder zagen de agenten in de auto inbrekerswerktuig. Tijdens het vervolgonderzoek trof de politie enkele gripzakjes wit en hennep aan. Zowel het inbrekerswerktuig als de verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Politie houdt Dongenaren aan voor belediging en niet tonen ID

DONGEN - De politie heeft gisteravond op de Hoge Ham drie mannen van 19 jaar afkomstig uit Dongen aangehouden. Aanleiding daartoe was dat het drietal, die deel uitmaakte van een groep beledigende taal uitte richting de agenten. Tijdens controle vond de groep het nodig de agenten uit te schelden. Nadat ze over hun gedrag aangesproken waren en gevraagd werd naar hun identiteitsbewijs, konden 2 mannen aan dat verzoek niet voldoen. De derde bleef zich recalcitrant gedragen en schold de agenten uit waarop ook hij mee mocht naar het bureau

Ontevreden klant vernielt ruit

DONGEN - De politie heeft gisterochtend in een woning in Dongen een 40-jarige man aangehouden. De politie zocht hem nadat een
gemeentemedewerker meldde dat de man een ruit van de draaideur van het gemeentehuis had vernield. Tijdens het verhoor bekende de verdachte de vernieling. Hij was niet tevreden over de geleverde service waarop hij zijn woedde uit op de draaideur.

Dronken automobilist ramt geparkeerde auto en verlaat plaats ongeval

WAALWIJK - De politie heeft gisteravond een 23-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden. Agenten ontvingen rond 21.30 uur de melding van een verkeersongeval op de Eerste Zeine. Daar troffen ze een geparkeerde auto met schade aan. De melder vertelde dat de veroorzaker na het ongeval was weggereden. Hij had het kenteken genoteerd. De politie stelde een onderzoek in en trof de bestuurder in de Bergstraat in Goirle aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau weigerde hij alle medewerking. De man wordt een weigering en verlaten plaats ongeval ten laste gelegd.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

TERHEIJDEN - De politie vorderde gisteravond het rijbewijs in van een 21-jarige motorrijder uit Biezenmortel. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een motor rijden over de rijksweg de A59. Zijn rijstijl viel op. Hij reed op een weg waar maximaal 120 km/uur is toegestaan 207 km/uur. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 29-06-2010 10:52 | © Regio Midden en West Brabant |