Gemeente Leudal


Nieuws

Individuele ondersteuning als uitgangspunt voor Steunpunt Mantelzorg Leudal

Binnen het Steunpunt Mantelzorg Leudal zijn een aantal veranderingen opgetreden sinds 1 januari 2010. Zo is Fiet Opheij vanaf deze datum niet meer als mantelzorgconsulent verbonden aan dit steunpunt. Bovendien heeft de gemeente Leudal de keuze gemaakt om per week minder uren ondersteuning aan mantelzorgers mogelijk te maken. Deze tijd zal nu overigens hoofdzakelijk worden ingezet om de individuele mantelzorgers te informeren, adviseren of ondersteunen met hun vragen.

Steunpunt
"En deze heel concrete ondersteuning is natuurlijk ook wat je van een Steunpunt Mantelzorg in beginsel mag verwachten", aldus Björn Maessen die als mantelzorgconsulent voor het steunpunt in Leudal werkzaam is. Dit steunpunt is gevestigd in het kantoor aan de Dorpstraat 32 in Baexem. "Wij richten ons op dit moment niet meer op het aanbieden van activiteiten in de verschillende kernen van onze gemeente. Het onderlinge contact tussen mantelzorgers is inderdaad van belang. Maar veel belangrijker nog is het ondersteunen bij de vraag of je in aanmerking komt voor het Mantelzorgcompliment, om te kijken of er andere vormen van dagbesteding zijn als je niet meer in aanmerking komt voor Begeleiding vanuit de AWBZ, of het geven van een overzicht van de mogelijkheden om als mantelzorger eens eropuit te gaan. Met deze en alle andere vragen waarmee je als mantelzorger te maken krijgt, kun je bij mij terecht en dan zullen wij vervolgens samen naar een antwoord zoeken. Maar ook krijg ik regelmatig een telefoontje om alleen geregistreerd te worden als mantelzorger en zo onder andere vier keer per jaar de Nieuwsbrief te ontvangen. Je ziet het: iedere vraag is mogelijk!"

Het Steunpunt Mantelzorg Leudal is bereikbaar op maandagochtend van 9.00-12.00 uur via tel. 06 52 66 95 65. Buiten deze tijden kunt u bellen met het regionaal coördinatiepunt in Blerick via tel. 077 323 1130 of een mail sturen naar bjornmaessen@proteion.nl.

Mantelzorg hoeft geen `last' te zijn. Het zorgen voor iemand die je na aan het hart staat kan juist een dankbaar gevoel opleveren. Toch betekent dit niet dat je als mantelzorger zelf ook niet eens informatie, advies of ondersteuning nodig kan hebben. "Het is dan goed om te weten dat je altijd terecht kunt bij een steunpunt", vindt de consulent van het Steunpunt Mantelzorg Leudal.