Gemeente Kapelle

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester?

In 2006 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Kapelle gekozen, dat was Irene Roozendaal. Ook het komende jaar wil ik, de âvolwassenburgemeesterâ van Kapelle, graag weer de hulp van een kinderburgemeester. Tijdens de Schoorse Herfstdag, na de zomervakantie, vinden de volgende verkiezingen voor een kinderburgemeester plaats. En misschien word jij dat wel!

Hoe kun je kinderburgemeester worden?

Schrijf een toespraak en vertel daarin wat jij in de gemeente Kapelle graag zou willen zien of zou willen veranderen. Stuur vóór 21 juli 2010 die toespraak in, samen met het ingevulde aanmeldformulier dat je, als leerling van groep 7, via jouw school hebt ontvangen. Uit alle inzendingen zal een jury een aantal kandidaten kiezen. Tijdens de Schoorse Herfstdag op zaterdag 18 september 2010 zal er dan een verkiezing zijn waarbij de geselecteerde kinderen een aantal burgemeesterstaken zullen uitvoeren. De jury zal dan aan het einde van de dag een winnaar kiezen die dan voor één jaar kinderburgemeester van de gemeente Kapelle is.

Wat doet een kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester ben je âAmbassadeur voor Kinderzakenâ en kun je gevraagd worden deel te nemen aan activiteiten binnen de gemeente die speciaal kinderen betreffen. Daarbij kun je denken aan: aanwezig zijn bij de intocht van Sinterklaas, aanwezig zijn bij de aubade op Koninginnedag, het openen van tentoonstellingen waar kinderen bij betrokken waren en nog andere gebeurtenissen. Natuurlijk zal er altijd samen met jou en je ouders worden gekeken of je mee wilt of kunt doen. Lijkt dit je wat, stuur dan vóór 21 juli 2010 het aanmeldformulier met je toespraak in en wie weet ben jij de kinderburgemeester voor een jaar. Het aanmeldformulier is ook in te vullen via www.kapelle.nl > Jongeren > Kinderburgemeester.

Burgemeester S.W.G.M. Kramer