Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 29-06-2010

Racen

LEUSDEN Het verkeershandhavingsteam van de politie Utrecht heeft maandagmorgen 28 juni een snelheidscontrole gehouden op de Groene Zoom.

Eén van de, met een lasergun, gecontroleerde bestuurders maakte het wel erg bont. Op de Groene Zoom geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur, maar een beginnende bestuurder, een 25-jarige Leusdenaar, snelde met 111 kilometer door de bebouwde kom.

Hij kreeg een stopteken en kon zijn rijbewijs direct inleveren bij de agenten. Justitie gaat uiteindelijk bepalen hoe hoog de boete wordt en of de coureur zijn rijbewijs terugkrijgt.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op maandag werd een bromfietser aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat een bromfietser was gevallen op het Smallepad. Een politiebiker ging poolshoogte nemen. Hij zag dat de 42-jarige man uit Amersfoort weer wegreed en vervolgens weer ten val kwam. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau
835 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Motorrijder gewond

AMERSFOORT- Op maandagavond raakte een motorrijder gewond. Omstreeks
18.00 uur kreeg de politie de melding dat een motorrijder op Het Masker door onduidelijke reden van de weg was geraakt en vervolgens tegen een lantaarnpaal was gebotst. De man werd met o.a. een gebroken arm vervoerd naar het ziekenhuis. Mogelijk had de man inwendig letsel en uit voorzorg werd ook de traumahelikopter ingevlogen.