Gemeente Westerveld


Ontwikkeling Vledder-Noord

Het college zet de bestemmingsplanprocedure in gang voor het uitbreidingsplan Vledder-Noord. In het op te stellen bestemmingsplan zal het gebied van de zogeheten `fase 1' gedetailleerd worden bestemd.

De fasen 2 en 3 krijgen een globale woonbestemming die te zijner tijd nader uitgewerkt wordt. Fase 1 houdt in:

o Fase 1a: 36 zorgeenheden in een zorgvoorziening en twee 2-onder-een-kap;

o Fase 1b: zes vrijstaande, dertien 2-onder-een-kap, 14 starters- en twee levensloopbestendige woningen.

De zorgeenheden worden gebouwd door Woonconcept voor zorgcombinatie Noorderboog. Met de ontwikkeling van Vledder-Noord wil het college senioren in Vledder de mogelijkheid bieden, in de eigen omgeving te kunnen blijven wonen, ook wanneer de senioren (meer) zorg behoeven. De ontwikkeling van de zorgvoorziening is tevens de drager van de woningbouwplannen.

Structuurvisie
Op 1 maart jl. heeft de gemeenteraad besloten, met betrekking tot een ander ontwikkelplan - Hart van Havelte - dat er eerst een structuurvisie opgesteld moet worden voor de gemeente Westerveld. Hierop heeft het college zich afgevraagd of de ontwikkeling van Vledder-Noord ook moet wachten tot de vaststelling van de structuurvisie. Het college is van mening dat de procedure Vledder-Noord nu voortgezet kan worden. Op basis van een locatieonderzoek is in 1995 al gekozen voor het ontwikkelen van Vledder-Noord. Dit besluit is door het toenmalige college in 2005 heroverwogen en akkoord bevonden. Tweede reden: in verband met subsidiemogelijkheden voor de Noorderboog, dient er rond de jaarwisseling zicht te zijn op het kunnen realiseren van de voorziening. De zorgvoorziening in Vledder is niet alleen van belang voor Vledder; er is een directe koppeling met het behoud van een zorgvoorziening in Wilhelminaoord (De Menning).

In het interactieve proces met de bevolking voor de structuurvisie, wordt de reconstructie/de verkeerssituatie op de Dorpsstraat en het Lesturgeonplen meegenomen.

Raadscommissie
De voortgang van het project Vledder-Noord wordt op 6 juli 2010 besproken in de raadscommissie Welzijn, waarvoor ook de leden van de commissie Ruimte zijn uitgenodigd. Belangstellenden zijn welkom op de publieke tribune.