Gemeente Grave

Vanaf nieuwe schooljaar: Scholieren kunnen âproefsportenâ

De kinderen uit groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs mogen in het schooljaar 2010/ 2011 één (of meerdere) favoriete sport(en) uitkiezen, waar zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen. Voor slechts ⬠6,50 krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de sport(en) waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sportdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Daarom heeft gemeente Grave besloten deze kennismakingscursussen met sporten mogelijk te maken samen met de organisatie Sportstimulering Nederland.

Â

Aanbod sportverenigingen

De gemeente Grave heeft alle sportverenigingen gevraagd om een kennismakingscursus te verzorgen en dus te participeren in het schoolsportaanbod. Alle opgegeven kennismakingscursussen worden opgenomen in het Sjors Sportief schoolsportboekje, dat aan het begin van het schooljaar door de basisscholen wordt uitgedeeld. Ook kunnen zij op de website van Sjors Sportief www.sjorssportief.nl terecht voor het aanbod en nog veel meer leuke dingen. Daarna kan iedere scholier zich inschrijven.

Â

Tekenwedstrijd

De tekentalenten van alle basisscholen in de gemeente Grave mogen flink hun best gaan doen om de mooiste omslagtekening voor het schoolsportboekje 2010 â 2011 te fabriceren. Tot 14 juli 2010 kunnen sporttekeningen op school worden ingeleverd. Vanaf dan mag iedereen op de website www.sjorssportief.nl gaan stemmen op één van de 5 genomineerden. De winnaar krijgt de voorkant van het schoolsportboekje EN mag met de hele klas een middag gaan zwemmen!

Â

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Sportstimulering Nederland: info@sportstimuleringnederland.nl, of ga naar de website: www.sportstimuleringnederland.nl. Sportstimulering Nederland, Postbus 248, 5400 AE Uden. Contactpersoon gemeente Grave: mevr. M. Kerstens-Gerrits (0486) 477 277.

Â

Â