Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Eindhoven Stratum, 29-06-2010 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Sint Petrus Canisiuslaan op maandagmiddag rond 14.30 uur.

Op dat tijdstip drongen drie mannen de woning binnen nadat de 28-jarige bewoner de voordeur had open gemaakt. Daarop ontstond een korte worsteling. In de woonkamer werd het slachtoffer bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Vervolgens werd hij vastgebonden en doorzochten de drie mannen de woning. De daders zijn er met een nog onbekende buit vandoor gedaan. Het slachtoffer, dat zichzelf inmiddels bevrijd had, is achter hen aan gerend, maar heeft ze niet meer kunnen achterhalen. Een signalement van de daders:

Dader 1: Negroïde man, 1.70-1.75 meter lang, ongeveer 30 jaar en een slank, sportief figuur.

Dader 2: Negroïde man, 1.70-1.75 meter lang, dreadlocks tot op de schouders, ongeveer 25 jaar, slank, sportief figuur. De man droeg een zwart petje, blauwe spijkerbroek en een wit T-shirt.

Dader 3: Negroïde man, kort donker haar, ongeveer 25 jaar, slank, sportief figuur.

De daders waren niet gemaskerd en zijn er in een zwarte auto vandoor gegaan. De politie zoekt mogelijke getuigen van de overval of mensen die er mogelijk meer van weten. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.