Focwa

FOCWA en NIVRE werken samen in Geschillencommissie

PERSBERICHT, Sassenheim 29 juni 2010

FOCWA en NIVRE hebben op 21 juni 2010 een overeenkomst getekend. Hierbij bekrachtigen ze de deelname van het NIVRE aan de Geschillencommissie van FOCWA.
Per 1 juli 2010 luidt de naam: FOCWA-NIVRE Geschillencommissie.

NIVRE in plaats van ANWB

Tot 1 juli had naast FOCWA de ANWB zitting. De laatste heeft besloten zich terug te trekken uit de ANWB-FOCWA Geschillencommissie. Reden is dat zij deelname aan de Commissie niet langer beschouwt als een van haar kernactiviteiten binnen haar portfolio.

FOCWA heeft in het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) een waardige opvolger gevonden. Gezamenlijk continueren zij de toegang tot een laagdrempelige en kwalitatief hoogwaardige rechtsgang voor een consument met een geschil over zijn schadeherstel.

Geen verschil voor consument

Binnen FOCWA worden klachten en geschillen tussen de consument en een FOCWA-lid sinds geruime tijd behandeld door de ANWB-FOCWA Geschillencommissie. De achterliggende gedachte van deze jaren geleden opgerichte Geschillencommissie is dat zij een alternatief biedt voor de normale gerechtelijke procedure met als voordeel, dat rechtzoekenden goedkoper, sneller en deskundiger worden geholpen. Een dergelijk laagdrempelig alternatief is gewenst, omdat de doorsnee consument er vaak niet aan toekomt een gerechtelijke procedure aan te spannen, hetzij om financiële, administratieve of psychologische redenen. Tevens doet deze Geschillencommissie meer recht aan de technische kant van de zaak, hetgeen bij een normale rechter nog wel eens ontbreekt. Met de nieuwe samenstelling van de Geschillencommissie verandert er niets voor de consument.

Mr. drs. K. Bukholczer, namens directie FOCWA en drs. G.F. Bo"ttcher, voorzitter algemeen bestuur NIVRE ondertekenen overeenkomst FOCWA-NIVRE Geschillencommissie.