Politie Haaglanden

Persberichten 29 juni

Haaglanden, 29-06-2010

Drank, wapens en softdrugs
Den Haag - Tijdens fietssurveillance zag een politieagent dinsdagochtend 29 juni om 01.40 uur een auto met hoge snelheid de Noordwal op rijden. Hij wilde de bestuurder daarop aanspreken toen hij wilde parkeren, maar daardoor sloeg de automobilist op de vlucht. De agent waarschuwde zijn collega's, die het voertuig korte tijd later op de Geest staande hielden. Echter, de bestuurder was toen niet meer aanwezig. Zijn medepassagiers wel. De bestuurder werd op het Agnietenpad alsnog staande gehouden en, na een blaastest waaruit bleek dat hij te veel gedronken had om een auto te mogen besturen, meegenomen naar het politiebureau. De 25-jarige Rijswijker krijgt meerdere processen verbaal, onder andere voor rijden onder invloed, bezit van softdrugs en wapenbezit. Ook zijn passagiers ontvingen meerdere processen verbaal.

Roekeloos rijden zonder rijbewijs
Den Haag - Een 20-jarige Haagse automobilist beging dinsdagochtend 29 februari om 00.25 uur meerdere verkeersovertredingen, waarna hij zich verzette bij zijn aanhouding. Agenten zagen de man iemand in de Elsstraat afzetten en vervolgens met hoge snelheid wegrijden. Hij negeerde daarbij drie rode stoplichten, reed over een doorgetrokken streep en negeerde de aangegeven verplichte rijrichting. Toen de agenten hem op de Gheijnstraat wilden aanhouden, verzette hij zich zo hevig, dat hij met hulp van pepperspray onder controle werd gebracht. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar hij verklaarde zonder rijbewijs te hebben gereden.

Gesignaleerde man aangehouden
Den Haag Op maandag 28 juni omstreeks 11.00 uur werden een aantal personen gecontroleerd op de Slachthuislaan. Deze personen stonden bij een boot. Tijdens de controle bleek een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gesignaleerd te staan voor een openstaande boete. De man kon niet betalen en is daarop aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Snelheidscontrole
Den Haag Op maandag 28 juni tussen 08.30 uur en 14.12 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Ockenburghstraat. In totaal werden 2419 voertuigen gecontroleerd, waarvan 288 bestuurders een proces-verbaal krijgen voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km, waar ter plaatse 50 km is toegestaan.

Vrouw gewond door aanrijding met vrachtwagen
Voorburg - Een 60-jarige vrouw uit Den Haag raakte maandag 28 juni om 10.25 uur gewond bij een aanrijding op de Koningin Julianalaan. Volgens getuigen negeerde zij het rode stoplicht en reed ze tegen de vrachtwagen, die rechtsaf wilde slaan. De ambulance vervoerde de vrouw met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Geprepareerde tas werkt niet
Leidschendam Een 32-jarige Hagenaar dacht op maandag 28 juni omstreeks 13.15 uur met een gerust hart met zijn gestolen goed een drogisterij in het winkelcentrum Leidsenhage uit te lopen. De man nam een flesje parfum weg, stopte die in een geprepareerde tas en liep weer naar buiten. Toen het poortalarm afging werd de Hagenaar aangehouden. De man bekende de diefstal en kreeg in het politiebureau een dagvaarding uitgereikt. Hij zal zich op korte termijn moeten verantwoorden bij de rechter.

Inbrekers op heterdaad betrapt
Voorburg - Door de melding van een oplettende buurvrouw hielden agenten maandag 28 juni om 11.45 uur op heterdaad twee woninginbrekers aan. De buurvrouw belde de politie omdat ze had gezien dat twee mannen een woning aan de Laan van Nieuw Oosteinde waren ingegaan. Agenten die poolshoogte namen, zagen dat de mannen door een schuifraam binnen waren gekomen en gingen ook de woning in. Ze hoorden op de eerste etage gestommel en zagen daar het tweetal. Eén van hen probeerde door de balkondeur te vluchten, waardoor het glas van de deur brak. Vervolgens sprong hij naar beneden, waar hij door andere agenten een paar straten verderop werd aangehouden. Ook de andere inbreker probeerde te vluchten, waarop de agenten pepperspray gebruikten en hem daarna konden aanhouden. De twee verdachten, van 20 en 17 jaar uit Voorburg en Den Haag zitten nog vast.

Gestolen auto gestript
Rijswijk - Agenten vonden maandag 28 juni om 08.00 uur op het Don Boscolaantje een gestolen auto. De auto was echter geheel gestript. Alle stoelen waren verdwenen, het navigatiesysteem was niet meer aanwezig en de bumper en koplampen waren ook verdwenen. De technische recherche onderzocht de auto op vingerafdrukken. De auto werd weggesleept en de Rotterdamse eigenaar werd op de hoogte gesteld.

Botsing op Galgeweg
Naaldwijk - Een 61-jarige automobilist uit Heerenveen botste maandag 28 juni om 23.35 uur op de Galgeweg tegen de auto van een 19-jarige vrouw uit 's-Gravenzande. Hij zag haar bij het invoegen over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Ambulancepersoneel onderzocht de 19-jarige, maar zij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Vrouw gevallen met fiets
Delft - Een 53-jarige vrouw uit Den Hoorn raakte maandag 28 juni gewond toen zij met haar fiets ten val kwam in de bussluis op de Buitenwatersloot. De vrouw reed omstreeks 19.00 uur op de Buitenwatersloot en reed per ongeluk met haar fiets over de hobbels van de bussluis. Zij kwam ten val en liep daardoor een hoofdwond op. Zij werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Getuigen vernieling gezocht
Delft - De politie in Delft zoekt getuigen van de vernieling van een tiental brievenbussen aan de Sint Jorisweg. Agenten kregen maandag 28 juni omstreeks 22.30 uur de melding dat op de Sint Jorisweg een aantal brievenbussen waren vernield. Ter plaatse bleek dat er circa tien brievenbussen vernield waren door er vuurwerk in te laten ontploffen. De woningbouwvereniging deed aangifte van de vernieling. De politie komt graag in contact met mensen die maandagavond iets verdachts gezien hebben op de Sint Jorisweg of die op een andere manier informatie hebben die kan helpen de verantwoordelijken te vinden. Zij kunnen contact opnemen via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Man aangehouden na vechtpartij
Zoetermeer - Naar aanleiding van een vechtpartij op de Meerzichtlaan gingen politiebikers maandag 28 juni omstreeks 20.00 uur poolshoogte nemen. Op de Meerzichtlaan zagen zij ter hoogte van de rotonde een man met een fietsslot in zijn hand lopen, die op een groep afliep. Een aantal omstanders belemmerde hem hiertoe waarna de agenten hem aanspraken. De man bleek niet voor rede vatbaar en bleef proberen de groep te benaderen. Hoewel de agent hem probeerde te bedaren, sloeg de man hem plotseling met gebalde vuist in het gezicht. Meerdere agenten waren nodig om de man, een 27-jarige Zoetermeerder, onder controle te brengen waarna hij werd afgevoerd naar het politiebureau. De agent deed aangifte van mishandeling. De recherche onderzoekt de zaak. Over de reden voor het gedrag van de Zoetermeerder is niets bekend.

Fietser gewond bij aanrijding
Zoetermeer - Een 75-jarige Zoetermeerder raakte maandag 28 juni gewond toen hij op de Schansbaan werd aangereden door een automobiliste. De man reed omstreeks 14.30 uur op het fietspad langs de Benthuizerplas en wilde op de fietsoversteekplaats de Schansbaan oversteken. Hij werd daarbij over het hoofd gezien door een 41-jarige Zoetermeerse, die met haar auto over de Schansbaan reed. De man kwam tegen de voorruit van de auto terecht en viel op de grond. Hij werd met hoofd- en nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie deed ter plaatse onderzoek.