Gemeente Edam-Volendam

Buitenspelen, buitengewoon leuk!

Inhoud van de activiteitenkist Buitenspelen moet je stimuleren. Kinderen geven aan buitenspelen het allerleukst te vinden, leuker dan tv kijken, terwijl ze dat laatste vaker doen. Kennelijk hebben ze soms een extra zetje nodig om toch naar buiten te gaan. Buiten ligt een wereld om te ontdekken! Met heel weinig kunnen kinderen al heel leuk buitenspelen.

Buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Bewegen helpt om op normaal gewicht te blijven, het bevordert de lichamelijke motoriek en het leert kinderen op jonge leeftijd hoe met elkaar om te gaan.

Op 2 juni werd door de gemeente Edam-Volendam voor de tweede keer de buitenspeeldag georganiseerd. In 2010 werden ook buurtverenigingen opgeroepen in hun eigen buurt tijdens deze dag leuke activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 te organiseren. In Edam werd enthousiast gehoor gegeven aan deze oproep. Dit enthousiasme werd beloond met een gratis activiteitenkist waar nog regelmatig gebruik van wordt gemaakt.

Activiteitenkist aanvragen?
De gemeente is blij met alle initiatieven vanuit de buurt die kinderen stimuleren lekker buiten te spelen. Organiseert uw buurtvereniging binnenkort een leuk evenement of activiteit voor kinderen dan kunt u ook een activiteitenkist voor uw buurt aanvragen. Het doel van de kist is om met eenvoudige leuke spelmaterialen het spelen in de buurt te stimuleren. In de kist zitten ook een aantal leuke buitenspeeltips. Uiteraard mag u de activiteitenkist houden want buitenspelen is natuurlijk altijd leuk! Zorg dat je de activiteit snel aanmeldt want het aantal kisten is beperkt.
Voor vragen over de buitenspelen en/of de activiteitenkist kunt u terecht bij Lars Koopman, beleidsmedewerker Sport gemeente Edam-Volendam 0299-398309.