Gemeente Breda

Breda houdt vaart in bouwplannen station

Het college van burgermeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om plannen en besluiten die samenhangen met de bouw van de OV-terminal te coördineren en tegelijkertijd in procedure te brengen. Zo worden procedures eenvoudiger, ontstaat meer zicht in onderlinge samenhang en ontstaat tijdwinst.

Het voorstel van de zogenoemde coördinatieregeling komt in grote lijnen neer op het tegelijkertijd in procedure brengen van met elkaar samenhangende plannen en besluiten. Daarnaast worden alle te coördineren besluiten tegelijkertijd ter inzage gelegd en vindt ook de behandeling van de eventuele beroepschriften tegen de plannen en besluiten tegelijkertijd plaats.

Voorbeelden van dergelijke procedures zijn het bestemmingsplan âOpenbaar Vervoer Terminalcomplexâ, de bouwvergunning voor de terminal en het besluit âontheffing hogere waardenâ in het kader van de Wet geluidhinder.

Na het besluit van de raad voert het college de coördinatieregeling uit en bepaalt uiteindelijk welke besluiten gecoördineerd gaan worden.

Breda, 28 juni 2010