Gemeente Breda

Enquête wonen en leven in Bredase buurten

De Gemeente Breda ondervraagt binnenkort meer dan 20.000 Bredanaars vanaf 15 jaar over wonen en leven in hun buurt. De enquête gaat over de leefbaarheid in de buurten en vraagt onder meer naar de kwaliteit van de woningen en de woonomgeving, participatie en milieu. De ondervraagden ontvangen per post een vragenlijst.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de gemeentelijke afdeling Onderzoek & Informatie, in opdracht van de Bredase woningcorporaties AlleeWonen, LaurentiusWonen en WonenBreburg, de gemeentelijke directies Buitenruimte en Maatschappelijke Ontwikkeling en het programma Wijkontwikkeling.
Het programma Wijkontwikkeling kent vijf hoofddoelen: Goed toeven, Groeien, Meedoen, Gezond en zorgzaam en Aantrekkelijk wonen. Het signaleren van ontwikkelingen en het evalueren van het gemeentelijk beleid gebeurt op basis van informatie die deels nog niet voorhanden is. Die informatie wordt nu verzameld door het houden van de enquête. Omdat de opvattingen van verschillende leeftijdsgroepen te achterhalen wordt de vragenlijst verspreid onder Bredase inwoners vanaf 15 jaar.

Behalve de gemeente hebben ook de Bredase woningcorporaties behoefte aan informatie. Zij willen bijvoorbeeld weten of de veiligheid en leefbaarheid in buurten met veel corporatiewoningen is veranderd sinds 2007, vergeleken met het Bredase gemiddelde.

Vanaf donderdag 24 juni 2010 kunnen Bredanaars de vragenlijst in hun brievenbus verwachten. Het invullen van de vragenlijst kan schriftelijk, maar ook digitaal via internet, na het invullen van een inlogcode.

Breda, 28 juni 2010