Landelijke Studenten Vakbond


Persbericht LSVb: Landelijke Studenten Vakbond heeft nieuw bestuur

Utrecht, 26 juni 2010. Vandaag is de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) gewisseld van bestuur. Sander Breur, Kitty Egelman, Matthijs Witkam, Maaike Verhoek en Rob Keetlaer zijn dit jaar het team dat de belangen van de Nederlandse student op landelijk niveau vertegenwoordigt. Het is een spannend jaar voor de LSVb. Bezuinigingen op studenten staan voor de deur, maar politici spreken ook over investeringen in het hoger onderwijs. Het bestuur gaat zich hard maken voor het behoud van de studiefinanciering, voor de verbetering van de onderwijskwaliteit en het verhogen van het aantal studentenkamers. De 25-jarige Amsterdammer Sander Breur is als voorzitter de spreekbuis van het bestuur. Hij studeert deeltjesfysica aan de Universiteit van Amsterdam en is al een aantal jaar actief in de studentenwereld. Zo zat hij in de medezeggenschap en is hij trainer bij een trainingsbureau voor studenten.

Kitty Egelman (22) studeert vrijetijdsmanagement aan hogeschool INHolland te Diemen en zal komend jaar de rol van secretaris op zich nemen. Naast diverse interne portefeuilles zal ze zich sterk maken voor openbaar vervoer en internationale zaken.

Penningmeester Matthijs Witkam (27) is net afgestudeerd in politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Komend jaar is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën en huisvesting.

Maaike Verhoek (23) studeert ook politicologie aan de RU Nijmegen en is vicevoorzitter. Ze houdt zich onder andere bezig met studiefinanciering, collegegeld en medezeggenschap.

Tot slot studeert Rob Keetlaer (26) communicatie aan de hogeschool INHolland te Diemen en is algemeen bestuurslid. Hij is dit jaar de man van de onderwijskwaliteit en het hoger beroepsonderwijs.