Gemeente Uithoorn

Gemeente geeft impuls aan samenwerking tussen scholen en sport- en cultuur organisaties in Uithoorn en De Kwakel

29 juni 2010

Maandag 28 juni is de gemeente samen met de schoolbesturen primair onderwijs, besturen van sportverenigingen, bibliotheek en De Hint een overeenkomst aangegaan om combinatiefunctionarissen in te gaan zetten in het basisonderwijs.

Met de ondertekening van de Samenwerkingsovereenkomst "Impuls brede scholen, sport en cultuur" is de samenwerking bekrachtigd. De bestuurlijke afspraken in Uithoorn zijn afgeleid van landelijke afspraken. De overeenkomst is gericht op het inzetten van combinatiefunctionarissen voor een periode van 3 jaar.

Wat is een combinatiefunctionaris?

Een combinatiefunctionaris is in dienst is bij een schoolbestuur, maar werkzaam voor meerdere sectoren: zoals de combinatie onderwijs en sport of onderwijs en cultuur. Met combinatiefuncties wordt de verbinding en samenwerking tussen deze sectoren versterkt. Hierdoor wordt het binnen- en buitenschoolse onderwijs-, sport en cultuuraanbod verrijkt en beter op elkaar afgestemd.

De partners die mee doen in de gemeente Uithoorn zijn:


* Aloysius Stichting Jeugdzorg

* Stichting Auro voor openbaar primair onderwijs
* Stichting Inter Confessioneel Basis Onderwijs
* Stichting Katholiek Onderwijs De Kwakel
* Atletiek Klub Uithoorn Het Fort

* Sportvereniging KDO

* SV Legmeervogels

* Tai-Otoshi

* UHC Qui Vive

* UWTC

* Kunstencentrum De Hint

* Amstelland Bibliotheken, Bibliotheek Uithoorn
* Stichting Uithoornse Kinderopvang

Hoe ziet zoiets er nu uit?

Een voorbeeld van een combinatiefunctie is, dat op een school een mediacoach in samenwerking met de bibliotheek lessen in mediawijsheid komt geven. Maar het kan ook zo zijn dat de combinatiefunctionaris met de sportclub op de woensdagmiddag een voetbaltoernooi organiseert voor de scholen.

Nieuwsgierig geworden?

Voor vragen over de combinatiefuncties/brede school ontwikkeling kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen met de beleidsadviseur de heer Jos van Heeswijk, 0297- 513 277, e-mail
jos.van.heeswijk@uithoorn.nl
^