FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: topbeloning bij Unilever hoog op de cao-agenda

Bij de start van de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor Unilever vandaag, wil FNV Bondgenoten benadrukken dat het beloningsbeleid voor de top van het bedrijf hoog op de agenda staat. De vakbondsdelegatie deelt bij bespreking van dit punt tijdens de onderhandelingen flessen zonnebrand factor 20 uit aan de werkgeversdelegatie.

Boodschap is, dat hoge topbeloningen en bonussen gematigd moeten worden. Marjolein Dubbelaar, bestuurder FNV Bondgenoten: "Wij willen met Unilever in gesprek over de topbeloningen en de verhouding tussen de vaste en variabele beloning van het management. Salarisverhoudingen in het bedrijf zijn niet goed. Het is niet aan werknemers uit te leggen dat zij hun loon moeten matigen, als de top zulke exorbitante beloningen ontvangt."

FNV Bondgenoten hanteert als uitgangspunt bij topbeloningen de factor 20: de beloning van de top mag niet meer dan 20 keer het salaris van de minst verdienende werknemer in dat bedrijf zijn. Bonussen mogen niet meer dan 10 procent van het vaste salaris bedragen. Eerder kaartte de bond al topbeloningen aan bij ING en Heineken.

FNV Bondgenoten eist verder een loonsverhoging van 2%. De bond is bereid die eis te matigen als Unilever afspraken wil maken over werkgelegenheid en werkzekerheid. Inzet is de afspraken die op dat punt gelden tot 2011, te verlengen tot 2016.