Ingezonden persbericht


NIEUWSBERICHT

Dagboek van een Alzheimerpatiënt online

Uniek inzicht in een verwarde wereld

 

Maastricht, 29 juni 2010

Willeke de Bruijn (overleden op 12-04-1997) leed aan Alzheimer. Gedurende het verloop van de ziekte hield zij een dagboek bij. Het komt zelden voor dat een Alzheimerpatiënt het verloop van de ziekte en de ervaringen die daarmee gepaard gaan, bijhoudt. Het dagboek is sinds kort te lezen op www.alzheimerdagboek.nl.

Niemand weet precies wat er omgaat in het hoofd van iemand met Alzheimer. Het is bekend dat geleidelijk aan diverse onderdelen in de hersenen uitvallen, met gevolgen als vergeetachtigheid in het begin tot volkomen afhankelijkheid van anderen in de eindfase van de ziekte. Maar wat en vooral hoe Alzheimerpatiënten denken, is onbekend. Met dank aan de familie van Willeke de Bruijn, die het dagboek aan de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) ter beschikking stelde, biedt Alzheimerdagboek.nl een uniek inzicht in de belevingswereld van een Alzheimerpatiënt. Wekelijks wordt het online dagboek met één à twee pagina's aangevuld. Met deze online publicatie hoopt ISAO bij te dragen aan een beter begrip van de ziekte en de belevingswereld van dementerende mensen. 

Over ISAO

De in 1993 opgerichte Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) is een Nederlandse non-profit organisatie die tot doel heeft wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en verwante vormen van dementie te ondersteunen. Daarnaast geeft ISAO voorlichting over Alzheimer, onder andere in de vorm van gratis brochures. Hierbij is ISAO volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven.

 

www.alzheimerdagboek.nl

www.alzheimer.nl

 

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht