Gemeente Drechterland

29-6-2010
Langere wachttijden Burgerzaken

Avondopstelling druk bezocht

Vanwege de vakantiedrukte vragen veel mensen een nieuw reisdocument aan bij de balie van Burgerzaken van de gemeente drechterland. De wachttijd kan daarop oplopen.
Vingerafdrukken
Vanaf augustus 2009 worden vingerafdrukken opgenomen in het reisdocument. De procedure van het opnemen van vingerafdrukken neemt veel tijd in beslag waardoor de wachttijden tijdens de avondopenstelling enorm kunnen oplopen.

Wij willen u daarom attenderen op het volgende:

Het gemeentehuis Hoogkarspel is iedere ochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdagmiddag van 14.00 uur tot donderdagavond 20.00 uur.

Het gemeentehuis Venhuizen is iedere ochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdagmiddag van 14.00 uur tot dinsdagavond 20.00 uur.

Aanvragen
U kunt uw (reis)document op beide locaties aanvragen het maakt niet uit waar u woont. Aanvragen uittreksels en het doorgeven van verhuizingen

Digitaal aanvragen, net zo makkelijk
U hoeft niet voor alle producten naar het gemeentehuis te komen. Als u in het bezit bent van een DigiD code dan kunt u de volgende producten digitaal aanvragen:


1) uit de GBA (gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens)
- een uittreksel uit de GBA

- een bewijs van Nederlanderschap

- een Attestatie de Vitae (bewijs van in leven zijn)
2) uit de Burgerlijke Stand

- akte van geboorte

- huwelijksakte/akte van partnerschapregistratie
- akte van echtscheiding / akte van ontbinding partnerschap
- akte van overlijden

3) doorgeven van een verhuizing. U kunt uw vestiging in deze gemeente of uw verhuizing binnen deze gemeente op deze manier afhandelen.
---

producten
Afschrift Gemeentelijke Basis Administratie
Afschrift Burgerlijke Stand
Adreswijziging