Gemeente Hulst

Hulster harmonie blijft koninklijk

Hulster harmonie blijft koninklijk

Het predikaat koninklijk van de Kon. St. Harmonie Hulst wordt verlengd.

Op woensdag 30 juni 2010 ondertekenen de voorzitter, de heer Toon Biesbroeck, en de secretaris, de heer Theo Maes, van de Koninklijke Stedelijke Harmonie Hulst de bepalingen waarmee het predicaat koninklijk voor de Hulster harmonie wordt bestendigd. Dit gebeurt op het stadhuis van Hulst om 11.00 uur onder toeziend oog van burgemeester Jan-Frans Mulder.

De Koninklijke Stedelijke Harmonie Hulst draagt al bijna 90 jaar met trots het predicaat "koninklijk". Dit werd hen toegekend op 20 juli 1920. Het predicaat wordt voor bepaalde tijd verleend. Het is aan Hare Majesteit de Koningin om het recht tot het dragen van het predicaat te verlengen. Een dergelijk verzoek dient te worden voorzien van een beschrijving van de positie in de afgelopen 5 jaar (incl. financiën), en daarbij het verwachte toekomstperspectief.

Burgemeester Mulder kreeg van de Commissaris van de Koningin van Zeeland bericht dat Hare Majesteit heeft besloten het recht tot het voeren van het predicaat Koninklijk opnieuw aan de Koninklijke Stedelijke Harmonie Hulst toe te kennen voor een periode van 25 jaar.