Gemeente Almere

Archeologie succesvol belicht tijdens de Almeerdaagse

29-06-2010

Twee deelnemers aan de Almeerdaagse bekijken de informatiefolder Archeologie De deelnemers aan de Almeerdaagse vorige week hebben niet alleen gewandeld, maar ook nog wat geleerd over de archeologie van Almere. De reacties waren zeer positief.

Langs de route die de deelnemers hebben gewandeld lagen diverse archeologische vindplaatsen. Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere heeft gezorgd voor een informatiefolder met achtergrondinformatie over die vindplaatsen. De bedoeling hiervan was de vaak onbekende archeologie op een aansprekende manier onder de aandacht te brengen.

Dat dit goed gelukt is, blijkt uit de reacties van de wandelaars die binnenkwamen bij organisator Hans Prins van de Almeerdaagse. `De mensen waren zeer geĂŻnteresseerd en waarderen het dat er aandacht wordt besteed aan de unieke natuur en cultuurhistorie van Almere'.

U kunt de informatiefolder downloaden op deze website.

Archeologie in Almere

Almere kent een rijk archeologisch verleden, tot nu toe zijn ruim zestig vindplaatsen vastgesteld uit de tijd van de jagers en verzamelaars vanaf 13.500 jaar geleden. Uit de Zuiderzeetijd kennen we tot nu toe 27 scheepswrakken en resten.

Archeologiedag

Schrijf het alvast in uw agenda: op zondag 22 augustus is weer de jaarlijkse Archeologiedag op Stadslandgoed de Kemphaan. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er allerlei gratis activiteiten, die interessant zijn voor het hele gezin.

Bijlage(n)


* Informatiefolder Archeologie Almeerdaagse (PDF 1758,5Kb)

Zie het origineel