Provincie Utrecht

Provincie blijft provinciale starters steunen

De provincie blijft provinciale starters op de woningmarkt ondersteunen met een starterslening. Dit ondanks het feit dat het startersfonds van het Rijk leeg is. Dit betekent dat de provincie de volle 100% van de lening gaat financieren. Voorheen droeg het Rijk de helft bij. Hierdoor zal het Startersfonds provincie Utrecht sneller dan oorspronkelijk gepland uitgeput zijn, waarschijnlijk al in het najaar van 2010. Provinciale Staten stemde 28 juni in met het voorstel voor de aanpassing.

Het geld is bestemd voor woningzoekenden die hun eerste huis in een andere Utrechtse gemeente willen kopen, dan waar ze wonen. Een aantal gemeenten heeft eigen startersfondsen, maar daarvoor komt deze groep niet in aanmerking. Tot juni dit jaar zijn er zo'n 50 provinciale startersleningen verstrekt. Door het afvallen van de bijdrage uit van het Rijk, kunnen minder provinciale starters dan verwacht gebruik maken van de regeling.

Woningzoekenden die denken in aanmerking te komen voor een provinciale starterslening, kunnen zich melden bij hun gemeente. De gemeenten Amersfoort, Bunschoten, De Ronde Venen, IJsselstein, Leusden, Loenen, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede en Zeist hebben zich aangesloten bij het Startersfonds provincie Utrecht.