Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 29 juni

Alkmaar, 29-06-2010 o 14.15 uur

Vier gewonden bij ongeval

Heerhugowaard, dinsdag 29 juni

Een 2-jarig meisje raakte dinsdagochtend rond 10.40 uur gewond bij een ongeval op de Van Veenweg. Een 37-jarige oppasmoeder uit Heerhugowaard zat met het 2-jarige meisje en haar 4-jarige broertje op de fiets en wilde op de Van Veenweg opeens linksaf slaan. Zij werd echter net ingehaald door een 16-jarige bromfietser uit Heerhugowaard. De bromfietser raakte een wiel van de fiets, en zowel de fietsster als de brommerrijder kwamen ten val. Het 2-jarig meisje werd door de val gelanceerd uit het kinderzitje. Zij werd met spoed overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De oppasmoeder had last van haar schouders en had schaafwonden. Ook zij werd naar dit ziekenhuis vervoerd. Het 4-jarige broertje werd hier ter controle naar toe overgebracht. De bromfietser had hoofdletsel en werd naar het MCA gebracht.

Drie aanhoudingen na achtervolging

Alkmaar, dinsdag 29 juni

Drie mannen van 23, 25 en 33 jaar uit Rotterdam zijn dinsdagochtend rond 01.55 uur aangehouden op de Van de Veldelaan. De auto waar de mannen inzaten reed even daarvoor een parkeergarage op de Dijk in. Agenten wilden de bestuurder controleren en reden de garage in. De bestuurder verliet echter de parkeergarage en reed via de Kanaalkade en de Geestersingel richting de Marten Luther Kingweg met hoge snelheid. Er werden snelheden van 160 à 170 km per uur gehaald, reed met gedoofde lichten en door rood licht. In een doodlopend straatje werd de auto uiteindelijk aangetroffen. Er zat echter niemand meer in. Er werd een zoekslag gemaakt met een politiehond. De verdachten werden aangetroffen aan de achterkant van de huizen. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto waarin de mannen reden bleek niet gestolen te zijn. Zij werden dinsdagmiddag heengezonden. De bestuurder krijgt een proces-verbaal voor zijn gevaarlijke verkeersgedrag.

Getuigenoproep mishandeling

Alkmaar, maandag 28 juni

Een 21-jarige man uit Alkmaar werd maandagavond rond 19.00 uur mishandeld op de Houttil. De man zat met een vriend in een café op het Waagplein, toen er een jongen aan kwam lopen. Deze pakte de tas van de vriend, gooide deze op de grond, en ging tegenover de Alkmaarder zitten. De 21-jarige man zag nog vier jongens zijn kant op komen en koos ervoor weg te gaan. Hij ging er vandoor en zag dat er ongeveer vijf jongens achter hem aan renden. De jongen zag bij een hotel op de Houttil een deur openstaan en ging hier naar binnen. Binnen werd hij geduwd, vastgepakt en geslagen, mogelijk door meerdere personen. Opeens hield het slaan op. Het personeel van het hotel had inmiddels de politie gebeld. Er werd een man aangehouden voor de mishandeling. Hij bleek echter niets hiermee te maken te hebben en werd dinsdagochtend in vrijheid gesteld.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op het Waagplein of de Houttil maandagavond iets gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding na mishandeling

Enkhuizen, maandag 29 juni

Een 26-jarige man uit Enkhuizen is maandagavond rond 19.00 uur aangehouden op de Noorderweg. De politie kreeg een melding dat er iemand onwel was geworden op het Venedie. Agenten troffen een 66-jarige Enkhuizenaar zittend op het wegdek aan. Hij had moeite met praten en bleek omver te zijn geduwd. Hij heeft bij zijn val hersenletsel opgelopen en moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij ligt op de intensive care. Omstanders hadden gezien wie de man een duw had gegeven. Er werd een zoekslag gemaakt naar de verdachte. Een vriend van hem meldde zich bij de politie en gaf aan net contact met hem te hebben gehad. De politie reed samen met de vriend naar de 26-jarige man toe. Hij werd aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld.

Drankrijders

Heiloo, maandag 28 juni

Een 59-jarige automobiliste uit Egmond -Binnen werd maandagavond rond 19.00 uur aangehouden op Het Hoekstuk. De vrouw bleek teveel gedronken te hebben en blies 1175 ug/l. Dit is meer dan vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. De vrouw raakte haar rijbewijs dus kwijt.

Bergen, dinsdag 29 juni

Een 22-jarige beginnend bestuurster uit Bergen werd dinsdagochtend rond 00.20 uur aangehouden op de Koninginneweg. De vrouw blies 400 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l. Zij raakte haar rijbewijs kwijt.

Motorrijder onderuit

Oppperdoes, dinsdag 29 juni

Een 57-jarige motorrijder en zijn 18-jarige zoon, beiden afkomstig uit Lambertschaag, raakten maandagmiddag rond 16.30 uur gewond bij een ongeval op de Westerzeedijk. De motorrijder ging onderuit omdat zijn achterband klapte. Hierdoor was het voertuig gaan slingeren en was de motorrijder met zijn passagier onderuit gegaan. De 57-jarige man was buiten bewustzijn. Zijn zoon liep licht letsel op. De twee mannen werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto uitgebrand

Den Helder, dinsdag 29 juni

Dinsdagochtend brandde er rond 00.23 uur een auto volledig uit op de Wormstraat. Een getuige had even daarvoor naast de auto een man staan. De had de deur van het voertuig geopend en stond half in de auto. Even hierna brandde het voertuig uit. Mogelijk is er sprake van brandstichting.

Fietsster gewond bij aanrijding

Bergen, maandag 28 juni

Een 58-jarige fietsster raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding op de Tuindorpweg. De vrouw wilde de Leo Gestelweg oversteken. Uit deze straat kwam een 63-jarige automobilist. Hij zag de van rechts komende fietsster over het hoofd. Er ontstond een aanrijding, waarbij de fietsster de voorruit raakte en ten val kwam. De fietsster werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding voor vernieling

Den Helder, dinsdag 29 juni

Een 43-jarige vrouw uit Den Helder is dinsdagochtend rond 00.45 aangehouden op de Hulkstraat. De politie kreeg een melding dat de vrouw rond liep met een breekijzer. Agenten troffen de vrouw inderdaad met het gereedschap op straat aan. Zij gaf aan dat er recent ingebroken was in haar huis en kwam na eigen onderzoek uit bij een bewoner van de Hulkstraat. Zij was ervan overtuigd dat hij zich verschanst had in zijn berging met gestolen spullen en wilde hem hieruit halen. Zij vernielde hierbij de toegangsdeur van de berging en sloeg twee ruiten in van de woning. De bewoner bleek niet thuis te zijn. De vrouw werd aangehouden voor vernieling.