Eerste Kamer der Staten Generaal

Stemmingen over moties elektronisch patiƫntendossier van de agenda afgevoerd en overig nieuws

29 juni 2010

De stemmingen over de

* Motie-Dupuis (VVD) c.s. over de ontoereikendheid van de toestemmingsprocedure bij weigering door burgers om hun gegevens in het EPD te laten opnemen (EK 31.466, J)

* Motie-Tan (PvdA) c.s. over het nemen van geen onomkeerbare beslissingen over het elektronisch patientendossier en het Landelijk Schakelpunt (EK 31.466, K)

* Motie-Slagter-Roukema (SP) c.s. over een communicatieplan van de regering waarin de stand van zaken wordt toegelicht en duidelijkheid gegeven wordt over het vervolgtraject (EK 31.466, L)

zijn op verzoek van de PvdA-fractie van de agenda afgevoerd. De heropening van de beraadslaging over de moties, inclusief stemmingen vindt plaats op 6 juli 2010.

De Eerste Kamer heeft vandaag het wetsvoorstel

* Tijdelijke regeling in crisistijd voor langer en vaker tijdelijk contract voor jongeren tot 27 jaar (32.058)

na stemming bij zitten en opstaan aangenomen. ChristenUnie, SGP, VVD, CDA, OSF, D66, GroenLinks en de Fractie-Yildirim stemden voor.

De voorstellen

* Wijziging boek 2 Burgerlijk Wetboek inzake uitoefening bepaalde rechten aandeelhouders in beursgenoteerde vennootschappen (31.746)
* Wijziging boek 2 Burgerlijk Wetboek inzake adviesrecht ondernemingsraden beursgenoteerde vennootschappen ten aanzien van het bezoldigingsbeleid van bestuurders (31.877)

zijn zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen.

Over het volgende verslag van de Commissie voor de Verzoekschriften heeft de Kamer besloten volgens het voorstel van de commissie:

* Verslag over het verzoekschrift van L.W. te N. betreffende toepassing van hardheidsclausule (EK LXXXIV, G) pdf icoon