600 bewoners kwamen buurten op Open Dag Vestia

29/06/2010 14:56

Stichting Vestia Groep

Afgelopen woensdag brachten circa 600 bewoners een bezoek aan het kantoor van Vestia Rotterdam Hoogvliet. Alle huurders waren uitgenodigd voor de Open Dag. Er was een informatiemarkt ingericht waarin Vestia liet zien wat 'Altijd in de buurt' voor haar betekent. Met kramen van onder andere afdeling Leefbaarheid, Verhuur, Techniek, de Federatie van huurders van Vestia Rotterdam Hoogvliet en Bewonerscommissies. Maar ook de politie, buurtbemiddeling, Roteb, Pameijer en de br andweer waren vertegenwoordigd.

De medewerkers van de afdeling Techniek gaven klustips en informatie over klein dagelijks onderhoud, zoals bijvullen cv-installatie, schoonmaken sifon, schimmelbestrijding. In de kraam van de afdeling Leefbaarheid en bij Buurtbemiddeling konden de bezoekers terecht met vragen over leefbaarheid en overlast. Er was voorlichting over energie besparen met stadsverwarming, nieuwe cv-ketel en led-verlichting in openbare ruimtes. Verder konden bezoekers terecht met al hun vragen over bijvoorbeeld servicekosten, bewonerscommissies, vrije sector woningen, inschrijftermijnen, nieuwe keuken, vuil ophalen, schoonmaken, www.vestia.nl, tuinonderhoud, zorgverlening etc.

Uiteraard was er ook muziek, een hapje, drankje, en voor de kinderen een springkussen.

Creatieve bezoekers konden meemozaïeken voor een kunstwerk en ook voor een spiegel voor thuis.

Op www.vestia.nl en op Youtube kunt u een filmpje bekijken dat tijdens deze Open Dag gemaakt is.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1000 mensen bij Vestia.