Peter Ferket en Edith Siermann leiding aan Investment Products

29/06/2010 15:19

Robeco Groep

Peter Ferket neemt per 1 juli 2010 de positie van Mark van der Kroft in de leiding van Investment Products binnen de Investments Division over. Peter Ferket is momenteel fondsmanager van Rolinco en co-head van het Quantitative Equity team. Mark van der Kroft gaat per 1 september het Nederlandse institutionele sales team van Eric van der Maarel versterken.

Hans Rademaker, lid van de Management Board en verantwoordelijk voor de Investments Division: "Onder leiding van Mark van der Kroft is een degelijk beleggingsproces neergezet op de aandelenafdeling en zijn de resultaten van de fondsen en mandaten gestaag verbeterd. Dit resulteert onder meer in een hogere gemiddelde Morningstar rating. Met name Emerging Markets, Quant en Global zijn op de kaart gezet. Peter Ferket heeft zijn sporen op het gebied van kwantitatief en thematisch beleggen verdiend. Ik ben er van overtuigd dat Peter Ferket en Edith Siermann samen de afdeling Investment Products op een nog hoger niveau zullen brengen."

Mark van der Kroft heeft reeds vele functies in de financiële wereld bekleed. Naast research en trading bij ABN AMRO, accountmanagement en aandelenbeleggen bij Robeco. Hester Borrie, lid van de Management Board en verantwoordelijk voor Sales en Marketing: "Met Mark hebben we een senior gesprekspartner voor onze Nederlandse prospects. Door het combineren van de ervaring van Eric van der Maarel op het gebied van internationale institutionele sales met de brede beleggingervaring van Mark van der Kroft heb ik groot vertrouwen dat onze doelstelling van verdubbeling van het marktaandeel binnen bereik ligt".