Watersportverbond - KNWV

Genieten tijdens proefsurfen en -zeilen Rosmalen

dinsdag 29 juni 2010

Nieuwbouwwijk de Groote Wielen en haar 40 hectare Groote Waterplas vormden zondag het decor voor een zomers watersportevenement. Zo'n 120 deelnemers en vele toeschouwers genoten van watersportplezier, verzorgt door Lisso, Surf en Snow van Gent, Reddingsbrigade Rosmalen en Watersportvereniging De Pettelaer.

Surfclinic op het droge in Rosmalen Deelnemers aan de proeflessen zeilen en windsurfen kregen eerst een uitleg met een zeil- en
surfsimulator op het strand. Na deze uitleg was het tijd voor de eerste goed voorbereide meters op het water.

Eerste meters
Met prachtig weer, een perfect briesje en de deskundige uitleg, lukte het bijna iedereen om tijdens deze eerste les al een behoorlijk stuk te varen. Een beachvolleybalnet, zomerse muziek en schaduwtent op de kant maakten het tot een gezellige happening voor de toeschouwers.

Grote behoefte
Kinderen, jongeren en volwassenen vulden binnen 5 dagen na de eerste aankondiging alle deelnemersplaatsen. Hieruit blijkt dat er een grote behoefte is aan georganiseerde watersport in Rosmalen. Nieuwbouwwijk de Groote Wielen heeft dan ook een prachtige centraal gelegen waterplas van zo'n 40 hectare.

Vervolg
Het was de eerste keer dat een dergelijk evenement op deze locatie plaatsvond. Dit moet zeker een vervolg krijgen vinden ook Wethouder Huib van Olden (sport en recreatie) en Aad van der Steen, voorzitter van Sport Alliantie Rosmalen. Ook zij kwamen even een kijkje nemen.

Minicursus
Deelnemers proeflessen Rosmalen Voor de enthousiaste deelnemers van de dag is er al een vervolg. Lisso start op zondag 4 juli een minicursus zeilen en windsurfen op de Zuiderplas bij Watersportvereniging de Pettelaer. Met deze cursus kunnen deelnemers 3 zondagen 1,5 uur nader kennismaken met de sport, de watersportvereniging en andere
watersporters. Inschrijven kan op www.lisso.nl tot zaterdag 3 juli. Let op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Ondersteuning
Lisso wil bij voldoende draagkracht in Rosmalen een vervolg op de Groote Wielenplas ondersteunen. Bewoners kunnen zelf een belangrijke stap zetten door de vragenlijst op www.lisso.nl in te vullen. Hiermee kunnen wij een beeld vormen van de interesse en inventariseren welke vorm van georganiseerd watersportaanbod mogelijk is.

Meer foto's op www.lisso.nl onder de knop fotoâs.