Stockholm wederom voordeligste Scandinavische hoofdstad

29/06/2010 15:26

VisitSweden

Persbericht, 29 juni 2010

STOCKHOLM/WEESP - Stockholm bewijst opnieuw de voordeligste hoofdstad van Scandinavië te zijn en laat zelfs veel andere wereldsteden, waaronder Amsterdam, achter zich.

Dat blijkt uit het dinsdag door HR- en financieel advieseur Mercer gepubliceerde levenskostenoverzicht van 214 steden. In de top 50 komt Stockholm niet voor. Kopenhagen en Oslo daarentegen behoren tot de duurste steden ter wereld. Ook Helsinki is relatief onvoordelig en wordt al snel gevolgd door Amsterdam. Met 19.000 medewerkers is Mercer een van de belangrijkste internationale organisatieadviseurs.

,,Het onderzoek van Mercer is opnieuw het bewijs hoe voordelig Zweden en Stockholm zijn, ook voor alledaagse zaken als eten en entertainment'', zegt Anne Tusveld, area manager Nederland van VisitSweden in Weesp. VisitSweden is de officiële belangenbehartiger van Zweden voor onder meer het toerisme.

Zweden behoort met onder meer Polen tot Europa's meest betaalbare campinglanden. Een hotelovernachting in Stockholm is bovendien gemiddeld vele euro's goedkoper dan in de andere Scandinavische hoofdsteden, zo blijkt de afgelopen jaren uit meerdere onderzoeken.

Info: www.visitsweden.com





http://www.visitsweden.com

http://www.visitsweden.com