Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 29-06-2010

Joyriders nemen tijdens voetbalwedstrijd auto mee

ROOSENDAAL: Twee Roosendaalse knapen (19 en 25 jaar) hebben tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Slowakije joyriding met een auto gepleegd. Ze vonden in een café waar ze de wedstrijd bekeken de sleutels van de auto van een van de bezoekers en zijn hier vervolgens mee weggereden. Via camerabeelden werd de identiteit van één van hen snel achterhaald.

Het duo was naar een café aan de Kade gegaan om daar de
voetbalwedstrijd te bekijken. Tijdens de uitzending zag de 19-jarige verdachte rond 16.00 uur een set autosleutels op de grond liggen. Hij besloot samen met zijn vriend naar buiten te gaan om te achterhalen of de auto in de buurt stond. Toen hij de afstandsbediening indrukte zag hij dat de alarmlichten van een Volkswagen Golf reageerden. Ze besloten een rit met de auto te maken.

De eigenaar van de auto, 22-jarige Roosendaler,ontdekte rond 18.00 uur dat zijn auto gestolen was. Bij het bekijken van de camerabeelden werd door een van de aanwezigen in het café een van de daders herkend. Via de telefoon maakte de eigenaar contact met een van de autodieven, ook werd de politie ingeschakeld. Er werd een afspraak voor de teruggave gemaakt. De 25-jarige verdachte werd omstreeks 21.15 uur op de Westelijke Havendijk met de auto aangehouden. De andere verdachte, een 19-jarige Roosendaler, die inmiddels al was afgezet, heeft zich vanmorgen gemeld. Zij gaven de joyriding toe maar verklaarden geen intentie te hebben gehad de auto te willen houden of te verkopen. De eigenaar van de auto mist naar eigen zeggen een biljet van 500 euro dat in de auto lag, de twee verdachten ontkennen iets uit de auto te hebben gestolen. De politie maakt proces-verbaal op tegen het duo.

Doortastende buren voorkomen uitbreiding brand

BERGEN OP ZOOM: Alerte en doortastende buren hebben maandag aan het begin van de avond een 32-jarige bewoner van een pand aan de Maarten Trompstraat behoed voor grote brandschade. De buren zag dat er in de woning naast hen sprake was van rookontwikkeling. Ze besloten direct te handelen en forceerden de voordeur. Er bleek op het fornuis een pan in brand gevlogen te zijn. Ze hebben direct de brandende pan buiten gezet. Salvage zou ter plaatse komen om maatregelen te nemen namens de verzekeringsmaatschappij.

Automobiliste onder invloed met openstaande geldboete

STEENBERGEN: Een 39-jarige vrouw uit Temse is vannacht omstreeks 00.40 uur betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist reed over de Steenbergseweg en reed volgens de agenten rakelings langs een tegemoet komende politieauto. De dienders draaiden hun auto en reden achter de auto aan. Zij zagen dat de bestuurster met haar voertuig nog enkele keren op het weggedeelte kwam bestemd voor het tegemoet komend verkeer. Ze werd aan de kant gezet. Ze was onder invloed van alcohol. Ze blies 475 ugl. Daarnaast bleek nog een geldboete van 84,38 euro open te staan. Deze boete is door haar betaald. Ze heeft een rijverbod van vier uren gekregen.

Geen ID bewijs, verzet tegen de politie, harddrugs in kleding

OSSENDRECHT: Een 50-jarige man uit Opende werd omstreeks 21.15 uur tijdens een controle op de Abdijlaan aangehouden omdat hij geen enkel ID-bewijs bij zich had en omdat hij vermoedelijk onder invloed was. Tijdens het transport en aan het bureau gedroeg hij zich zeer
recalcitrant en probeerde te verhinderen dat zijn kleding werd doorzocht. De agenten kregen hem uiteindelijk onder controle en vonden in zijn kleding een pakketje met daarin circa 5 gram amfetamine. Daarna bleek dat de man nog gesignaleerd stond omdat hij nog twee weken hechtenis uit moet zitten. Hij werd ingesloten.

Vier arrestaties tijdens toezicht voetbal in Roosendaal

ROOSENDAAL: De agenten belast met het toezicht tijdens de
voetbalwedstrijd in het Roosendaalse centrum hebben dinsdagavond vier aanhoudingen verricht. Rond 18.00 uur werden op de Markt twee
Roosendalers (16 en 26 jaar) aangehouden omdat zij de openbare orde verstoorden. De agenten zagen dat zij zich agressief gedroegen, zij schreeuwden naar voorbijgangers, waarbij de jongste verdachte een man wegduwde. De oudste verdachte maakte een slaande beweging naar een voorbijganger. Een uur later werd eveneens op de Markt een 22-jarige Roosendaler opgepakt omdat hij de openbare orde verstoorde. Een 17-jarige Roosendaler werd omstreeks 19.00 uur op de Nieuwstraat gearresteerd omdat hij geen gevolg gaf aan de vordering om weg te gaan.

Oosterhouter (49) na snelheidsovertreding rijbewijs kwijt

ZEVENBERGEN: De politie heeft maandagavond rond 18.10 uur op de rijksweg A16 een 49-jarige Oosterhouter betrapt op een forse
snelheidsovertreding. De automobilist reed op een gedeelte waar 100 km / uur is toegestaan met een gecorrigeerde snelheid van 160 km / uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen de Oosterhouter opgemaakt.

Inbrekers nemen prepaid telefoons mee

ROOSENDAAL: Vanmorgen werd omstreeks 05.15 uur na een alarmmelding ontdekt dat er was ingebroken in een winkel op de Roselaar. De inbrekers hadden aan de kant van de Laan van België de toegangsdeur tot de Roselaar uit de rails gedrukt. Bij een telefoonwinkel was een ruit met een baksteen ingegooid en met een breekvoorwerp de ruit deels uit het kozijn gedrukt. Vervolgens hebben de dieven enkele vitrinekasten vernield. Daaruit zijn enkele prepaid telefoons gestolen. Ook raakte een LCD televisie beschadigd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 29-06-2010 15:30 | © Regio Midden en West Brabant |