Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie zoekt getuigen met behulp van bewakingsbeelden
Publicatiedatum: 29-6-2010 15:22:11

BARNEVELD- De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een tankstation aan de Valkseweg die op donderdagmiddag 10 juni werd gepleegd door een nog onbekende jongen. Er werd een medewerkster door de dader bedreigd met een mes, een tweede medewerkster vluchtte meteen na binnenkomst van de dader via de achterdeur naar buiten. De man ging er zonder buit te voet vandoor. De politie heeft bewakingsbeelden van de overval waarop de dader is te zien.

Rond drie uur kwam de jonge dader de shop van het tankstation binnen. Hij dwong de medewerkster, onder bedreiging van een mes, geld af te geven. Nadat de medewerkster de shop uit wist te vluchten, koos de jongeman eieren voor zijn geld en ging hij er te voet vandoor. Getuigen zijn nog achter de dader aangerend maar verloren hem op de kruising Espeterweg/Lupineveld uit het oog. De gewaarschuwde agenten hielden kort na de overval een zestienjarige Barnevelder aan, die aan het signalement voldeed. Na onderzoek kwam vast te staan dat hij er niets mee te maken had, waarop hij direct werd vrijgelaten.

Specifieke getuigen
De politie is met klem op zoek naar drie belangrijke getuigen. Het politieonderzoek wijst uit dat ten tijde van de overval de getuigen in de omgeving van de het tankstation aan de Valkseweg waren. Het gaat hierbij om een blanke jongen met kort donkerkleurig haar. Hij kwam aan rijden vanuit de richting Wekerom in een ouder type Audi A4 met sportvelgen en ging tanken bij het tankstation. Ook is de politie op zoek naar een persoon met een witte broek, vermoedelijk een vrouw, op een fiets die de dader passeerde voor de overval op de Valkseweg voor het tankstation. De fietser fietste richting de rotonde in Barneveld. Daarnaast is de politie ook op zoek naar een wandelaarster met een hond die kort voor de overval met twee agenten heeft gesproken in de woonwijk achter de Valkseweg liep. Deze onbekende getuige, van ongeveer 42 jaar en rond de 1.65 meter, werd door twee agenten aangesproken toen zij aangaf een man te hebben zien lopen die aan het signalement voldeed. De politie wil graag met deze mensen en andere getuigen die de politie nog niet heeft gesproken in contact komen. U kunt de politie bereiken via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Bewakingsbeelden
De politie beschikt over duidelijke beelden van de overval die door bewakingscamera's zijn gemaakt in en bij het tankstation. Hierop is het signalement van de jongeman te zien en ook is te zien hoe hij te werk ging. Het gaat om een blanke jongen van ongeveer zeventien jaar. Hij zou zijn gezicht hebben bedekt met een donker- en lichtkleurige stof. Hij had zwarte sportkleding aan en een bruin petje op zijn hoofd die hij onder de capuchon van zijn joggingjack droeg. Op de voorkant van zijn jack staat in witte letters het merk Puma. Hij droeg opvallende zwarte schoenen met aan de zijkant, net boven de zool, een dikke witte streep. De schoenzolen zijn mogelijk bruin van kleur. Deze bewakingsbeelden zijn te bekijken via de link: http://bit.ly/bjC76B

Politiebericht Omroep Gelderland
Vanavond, dinsdag 29 juni, is er vanaf 18.00 uur ieder uur na de nieuwsuitzending, een politiebericht te zien van Omroep Gelderland over deze zaak.
(063599)