Nederlandse Vereniging van Journalisten

Netwerkbijeenkomst NVF afgelast

dinsdag 29 juni 2010 | De netwerkbijeenkomst van NVF op zaterdag 3 juli gaat niet door vanwege het ongeval met een helikopter afgelopen zondag. Hierbij kwamen vier inzittenden om het leven, onder wie twee fotojournalisten. De derde, Ed Oudenaarden, werd zwaargewond. Het ongeval heeft grote impact binnen de beroepsgroep, aldus NVF. Onder deze omstandigheden vindt de sectie het niet gepast om de bijeenkomst door te laten gaan.

Het ongeluk vond afgelopen zondag plaats op de Maasvlakte. Drie van de vijf inzittenden waren persfotografen, bezig met de uitoefening van hun beroep. Twee van deze collega's, Rob Cloosterman en Ben Wind, overleden ter plaatse. De derde, Ed Oudenaarden, werd zwaar gewond. De gevolgen van zijn verwondingen zijn nog niet duidelijk maar het is op dit moment nog zeer onzeker of hij ooit weer normaal aan de slag kan in zijn beroep.

De netwerkbijeenkomst, aanstaande zaterdag 3 juli in Leeuwarden, had een mooie, inspirerende bijeenkomst moeten worden, maar sinds zondagmiddag is de stemming volkomen omgeslagen. Het ongeval met drie collega's heeft grote impact in een beroepsgroep waar zoveel mensen elkaar kennen.
Onder deze omstandigheden lijkt het ons niet gepast de bijeenkomst zaterdag door te laten gaan. Het hoofd staat er niet naar. We stellen de netwerkbijeenkomst daarom uit naar later datum. Wanneer dat zal zijn en wat de gevolgen voor het programma zijn, horen jullie nog van ons.
Het bestuur bezint zich nog over de vraag hoe we in een later stadium nog eens stil kunnen staan bij de vragen die zo'n ernstig ongeval oproept.
Op dit moment gaan onze gedachten in de eerste plaats uit naar de families die zo hard en plotseling zijn getroffen door een gebeurtenis die hun leven totaal veranderde.

Namens het NVF-bestuur,
Rimmer Mulder