Wageningen Universiteit en Researchcentrum
gelderse vallei Opella gaat samenwerken met de Alliantie Voeding Gelderse Vallei

29 jun 2010

Onderdeel: Food and Biobased Research

Zorgondernemer Opella is de nieuwe deelnemer in het Consortium van de Alliantie Voeding Gelderse Vallei. Belangrijkste doel van de samenwerking is het verbeteren van de gezondheid van klanten door voortdurende aandacht voor voeding. De Alliantie Voeding Gelderse Vallei is het samenwerkingsverband tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University.Â

Maandag 28 juni ondertekende Opella de overeenkomst voor deelname in het Consortium. âWij doen graag mee aan het Consortiumâ, aldus de heer Hazelaar, voorzitter Raad van Bestuur van Opella. âBinnen Opella is ook nu al aandacht voor goede voeding. Door aan te sluiten bij de Alliantie Voeding komen resultaten van wetenschappelijk voedingsonderzoek en vernieuwende zorgprojecten direct ten goede aan de klantâ. âVoor een deel hebben we dezelfde groep patiënten. Voor ons als Voedingsziekenhuis is Opella dan ook een waardevolle aanvulling.â voegt de heer Klapwijk toe, voorzitter van de Alliantie Voeding en medisch lid van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Voedingswetenschap en zorg hand in hand
De Alliantie Voeding wil de gezondheid verbeteren van patiënten door aandacht te vragen voor voeding vóór, tijdens en nà behandeling in het ziekenhuis. De Alliantie Voeding bestaat uit Ziekenhuis Gelderse Vallei en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University. Met Opella in het Consortium groeien de mogelijkheden voor de afdeling Humane Voeding van Wageningen University om toegepast wetenschappelijk voedingsonderzoek binnen de ouderenzorg uit te voeren. De Consortiumleden leveren financiële ondersteuning en vormen een maatschappelijk klankbord. Naast Opella zitten in dit Consortium FrieslandCampina en DSM.

Voedingszorg op maat
Opella is een dynamische zorgondernemer met 4.000 klanten op de Veluwe. Opella wil mensen van dienst zijn met een groot aantal ondersteunende functies op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Zij biedt ondersteuning aan thuiswonenden, wonen met (intensieve) ondersteuning en zorg rond het levenseinde. Voeding is een essentieel onderdeel van deze diensten. Opella heeft al ervaring opgedaan met de Alliantie Voeding. In een eerder project is het voedingsbeleid van Opella onder de loep genomen. De adviezen voor verbeteringen van het voedingsbeleid zijn meegenomen in de huidige nieuwbouw van de organisatie.