Gemeente Meppel


Verkeersveiligheidlabel voor Oosterboerschool

29-06-2010 - Woensdag 23 juni reikte wethouder Ton Dohle het Drents Veiligheidlabel (DVL) uit aan OBS Oosterboerschool in Meppel. Het label is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Om het label te behalen, moet een school aan een aantal eisen voldoen. Tijdens de feestelijke uitreiking, waarbij alle fietsen van de ruim 250 leerlingen waren versierd, nam directeur de heer van der Wolde het bordje in ontvangst. OBS Oosterboerschool is de 8e school die zich een verkeersveilige school mag noemen.
mascotte seef en wethouder Dohle De school spant zich in om ouders en kinderen een verkeersveilig gedrag bij te brengen. Nu de Oosterboerschool is gecertificeerd zijn alle vijf scholen in de wijk Oosterboer in het bezit van het certificaat van een verkeersveilige school.

De Anne Frankschool had het verkeersveiligheidscertificaat vier jaar eerder behaald. In 2008 werd de school getroffen door een brand, waarbij ook dit bordje verloren ging. Vorige week overhandigde wethouder Ton Dohle samen met Seef de mascotte van het DVL een nieuw bordje aan directeur de heer Rietman. Ook heeft burgemeester Jan Westmaas begin juni het verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan de Commissaris Gaarlandtschool in Nijeveen.

Kwaliteitslabel
Het Verkeersveiligheidlabel is een kwaliteitslabel dat aan scholen wordt toegekend zich aantoonbaar sterk maken voor verkeersveiligheid in en rond de school. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Scholen die in het bezit zijn van het Label laten zien dat zij verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Een externe adviseur beoordeelt of de school klaar is voor het ontvangen van het label.