Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 29-06-2010

Autovernieler vast gelegd op camerabeelden

GOIRLE: De politie pakte maandagmiddag 28 juni 2010 een 41-jarige Belg op wegens vernielingen aan een personenauto. De vernielingen werden gepleegd in de nacht van woensdag 9 juni op donderdag 10 juni aan de Volmolen in Goirle. Twee banden van geparkeerde blauwe Roover werden lek gestoken. Dat was overigens al vaker gebeurd.
De gedupeerde eigenaar vermoedde dat een zakelijk geschil met de 41-jarige Belg aanleiding was voor de vernielingen. Om die reden had de eigenaar een videocamera op zijn auto gericht. Op de beelden werd de 41-jarige Belg herkend. De verdachte werd maandagmiddag getraceerd op de Dr. Deelenlaan te Tilburg. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Hennepteelt en diefstal stroom in Don Boscostraat

TILBURG: De politie trof in een woning in de Don Boscostraat een hennepkwekerij aan. Dat gebeurde maandagmiddag 28 juni 2010. Omwonenden hadden de politie gebeld nadat vier dagen lang continu licht brandde in het huis. Bovendien kwam er vanuit de woning een penetrante hennepgeur. Er was niemand thuis. De plantage die de agenten aantroffen bestond uit 138 nog jonge hennepplantjes.
In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Een inspecteur van Enexis stelde vast dat er illegaal stroom werd afgetapt, wat reden was om het elektra voor deze woning volledig af te sluiten. De politie is nog op zoek naar de bewoonster van het pand.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vier auto's botsen: automobiliste raakt gewond

TILBURG: De politie behandelde maandag 28 juni 2010 om 15.15 uur een verkeersongeval op de Blaakweg. Het ging om een kettingbotsing waarbij vier voertuigen betrokken waren. Een 63-jarige vrouw uit Eindhoven raakte bij het ongeval gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De voorste automobilist betrof een 20-jarige man uit Goirle. Hij remde af voor de verkeerslichten ter hoogte van de op/afrit A-58. Achter hem reed een 23-jarige automobilist uit Goirle, gevolgd door een 63-jarige automobiliste uit Eindhoven. Als laatste reed er een 33-jarige man uit Rosmalen in een bestelauto. De bestelautobestuurder had vermoedelijk niet in de gaten dat het verkeer voor hem stopte, waarbij hij op de vrouw die voor hem reed botste. Vervolgens werden ook de voorgangers tegen elkaar gedrukt. De als eerste aangereden 63-jarige automobiliste uit Eindhoven raakte gewond. Zij is per ambulance naar het Elisabeth ziekenhuis overgebracht. Over de aard en omvang van haar verwonding is bij de politie (nog) niets bekend. De politie maakte proces-verbaal op en regelde het verkeer.

Dronken automobiliste moet rijbewijs bij politie inleveren

TILBURG: Maandagavond 28 juni 2010 controleerde de politie de
bestuurster van een personenauto. Dat gebeurde rond 20.30 uur op de Juralaan. De 68-jarige Tilburgse had alcohol gedronken. Om die reden werd de vrouw gearresteerd en moest zij mee naar het politiebureau. Gezien haar gezondheidstoestand lukte het de vrouw niet om een ademanalyse te ondergaan. Daarom werd er overgaan tot een bloedproef. Onderzoek in het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut moet uitsluitsel geven over het exacte alcoholpromillage. De vrouw moest, gezien haar mate van dronkenschap, haar rijbewijs meteen inleveren. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van twaalf uur opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 29-06-2010 15:54 | © Regio Midden en West Brabant |