Gemeente Nijmegen

Nieuw accent wijkbezoeken

29/06/2010

Burgemeester en wethouders gaan ook in deze collegeperiode op wijkbezoek. Voor elk wijkbezoek worden één of meerder thema's gekozen waarover burgemeester en wethouders met de wijk in gesprek willen gaan. Hierbij zullen belangrijke thema's uit het coalitieakkoord een rol spelen. Diversiteit (wat maakt de wijk uniek en leuk), zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid (wat doen mensen zelf) en thema's van de wijkaanpak (zoals jongeren, veiligheid, zorg, netwerken in de wijk).

Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor de ontwikkelingen die op wijkniveau spelen.

Het wijkbezoek heeft als doel meer inzicht te krijgen in de wijk, het wonen en leven van de bewoners en de wijkaanpak. Tijdens een wijkbezoek kunnen bewoners op een informele manier kennismaken met burgemeester en wethouders. Bewoners kunnen hun mening naar voren brengen en met collegeleden in discussie te gaan, maar een wijkbezoek is geen `open spreekuur' voor individuele problemen en klachten. Er zullen vijf wijkbezoeken per jaar plaatsvinden. Het eerste wijkbezoek nieuwe stijl is gepland na de zomervakantie.

Wijkevenementen
Naast de inhoudelijke wijkbezoeken is het college ook van plan om met een afvaardiging de grote evenementen in de wijken te bezoeken. In 2010 zijn dat:

Dukenburg Presenteert

Dag van Lindenholt

Kleurrijk Hatert

4 Juli

Trots op de Wijkdag (Willemsweg)


1-2 Augustus

Bottendaal Alive

5 September

Festival Viva Symfonica (open dag Neerbosch-Oost)

5 September

Lentse Oeverspelen

12 September

Kuulse wijkfestival (Wolfskuil)

19 September

Festival de Oversteek (Lent)

19 September

Tolhuis ontmoet Tolhuis