Gemeente Haren

Inwoners van de gemeente Haren kunnen gratis de bus ontdekken

Grote publiekscampagne ter stimulering van openbaar vervoer

29/06/2010

Alle inwoners van de gemeente Haren mogen gratis een dagje met de bus door Groningen en Drenthe. Dit is onderdeel van een grote publiekscampagne om het gebruik van het openbaar vervoer in de provincies Groningen en Drenthe te stimuleren. Om mensen zelf de bus te laten ontdekken, biedt het OV-bureau een gratis Dagkaart aan ter waarde van EUR 12. Via internet (www.ontdekhetov.nl) kunnen dus ook de inwoners van een gratis Dagkaart voor de bus aanvragen en gebruiken in de periode van 1 juli t/m 31 augustus 2010.

Publiekscampagne

Veel Nederlanders maken zelden gebruik van de busIedereen heeft een mening over de prijs, frequentie en reisduur. Mensen die zelden of nooit gebruik maken van de bus, schatten het reizen met de bus negatiever in dan de werkelijkheid. Vorig jaar is het OV-bureau Groningen Drenthe een publiekscampagne gestart. Toen is de Dagkaart 40.000 keer aangevraagd.

Alle reismogelijkheden per gemeente in één folder

Het OV-bureau Groningen Drenthe en de gemeente voeren samen deze campagne. Marc Jager, voorzitter van het OV-bureau Groningen Drenthe: "Ook dit jaar maken we een OV-gids voor alle 35 gemeenten in Groningen en Drenthe, samen met de gemeenten en de vervoerders. Elke OV-gids heeft een plattegrond van de gemeente met alle buslijnen en -haltes in de gemeente, belangrijke bestemmingen en een wandeltip. Verder bevat de OV-gids informatie over tarieven of waar men terecht kan voor reisinformatie. Zo kunnen mensen zelf ervaren hoe het is om met de bus te reizen. Ik zou zeggen: probeer het gewoon eens uit!" In totaal verspreidt TNT van 29 juni tot en met 2 juli meer dan een half miljoen folders huis aan huis in 35 gemeentes.

Servicenummer

Mensen zonder toegang tot internet kunnen telefonisch een kaart aanvragen voor EUR 1,70 per gesprek. Op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur kan men terecht op het servicenummer 0900-9988776.

Meer informatie

Meer informatie en een voorbeeld van de folders vindt u op de website van het OV-bureau Groningen Drenthe: www.ovbgd.nl (onder Reisinformatie).