Rijksoverheid


Meer dan 1 miljard kredieten via GO-regeling

Nieuwsbericht | 29-06-2010

Sinds de introductie, een jaar geleden, van de zogenoemde GO-regeling (Garantie Ondernemingsfinancieringregeling) is er door banken en financiële instellingen al voor meer dan 1 miljard euro aan kredieten verstrekt. De overheid staat voor de helft daarvan borg. Een kleine honderd bedrijven hebben inmiddels de GO regeling benut voor de financiering van hun bedrijfsactiviteiten

Op 29 juni 2010 heeft minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, de GO-beschikking waarmee het miljard wordt overschreden uitgereikt aan SIM Industries. Dit hightech bedrijf uit Sassenheim ontwikkelt en levert geavanceerde vliegtuigsimulatoren. Het krediet aan SIM Industries wordt verleend door NIBC.

Resultaten gebundeld in een boekje

Ervaringen van ondernemers die van de GO-regeling gebruikmaakten, zijn gebundeld in het boekje Garanie Ondernemingsfinanciering.

Documenten en publicaties

Toespraak Resultaten GO-regeling

Toespraak van de minister van Economische Zaken, mevrouw M.J.A. van der Hoeven, Resultaten GO-regeling, EZ, 29 juni 2010.

Toespraak | 29-06-2010 | EZ

Garantie Ondernemingsfinanciering - Resultaten na een jaar

In dit boekje komen 12 ondernemers aan het woord die van de Garantie Ondernemersfinancieringsregeling gebruik hebben gemaakt.

Brochure | 29-06-2010 | EZ