Medewerkers Primo-nh betalen rekening bezuinigingen Noord Holland

29/06/2010 16:19

ABVAKABO FNV

Abvakabo FNV verzet zich tegen de drastische bezuinigingsactie van de Provinciale Staten van Noord Holland die er voor zal zorgen dat Primo-nh, centrum voor maatschappelijke ontwikkeling, hard wordt geraakt. Zonder provinciale subsidies krijgen lokale organisaties zoals Primo-nh het moeilijk. Door deze bezuinigingsmaatregel vervallen ongeveer 50 arbeidsplaatsen.

"Het is onacceptabel dat door deze politieke keuze het maatschappelijk belang opzij wordt geschoven", reageert Maaike van der Aar, bestuurder Welzijn, Abvakabo FNV. "Er is geen toezegging gedaan dat de cao wordt nageleefd waarbij inkomenszekerheid en werkgelegenheid wordt gegarandeerd. Het is cruciaal dat de rechten en plichten van de werknemers worden behouden."

"Ook wordt het 'werk-naar-werk' traject, zoals deze in het sociaal plan wordt beschreven, bijna onmogelijk gemaakt door het intrekken van subsidie in combinatie met de landelijke bezuinigingen die al zijn aangekondigd in deze branche. Zeker voor 55-plussers gaat dit erg negatief uitpakken omdat deze groep niet makkelijk meer aan een baan komt", aldus Van der Aar.

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector met meer dan 350.000 leden. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in diverse beroepsgroepen in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom. Abvakabo FNV ondersteunt haar leden bij conflict en carrière in elke fase van hun loopbaan.