Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van beroving en houdt verdachten aan

Eindhoven Centrum, 29-06-2010 o De politie heeft dinsdagochtend rond 3.15 uur een 40-jarige Eindhovenaar en een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Markt. Kort daarvoor kregen agenten een melding dat twee mannen daar met een mes tegenover elkaar stonden. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een 26-jarige man uit Eindhoven, die gestoken zou zijn. Hij wees hierbij de 40-jarige Eindhovenaar aan die vervolgens is aangehouden. Het mes dat hij bij zich had, is in beslag genomen.

De man uit Utrecht werd aangehouden op aanwijzen van de verdachte Eindhovenaar. Ook deze man had een mes bij zich, dat in beslag is genomen. De aangehouden Eindhovenaar gaf aan kort daarvoor beroofd te zijn van zijn portemonnee op de Hermanus Boexstraat. Hij zou een mes hebben afgepakt en de verdachten achterna zijn gelopen om zijn portemonnee terug te krijgen. De verdachten zijn weggelopen in de richting van de Nieuwstraat. Het slachtoffer, dat zich eerder bij de agenten meldde, was licht gewond. Hij heeft zich daarna niet meer gemeld bij de politie.

De politie onderzoekt de zaak en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Zij is op zoek naar getuigen van het incident op de Hermanus Boexstraat en op de Markt. Zij worden verzocht te bellen met de gezamenlijke recherche in Eindhoven via het nummer 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.