Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 29-06-2010

Drie aanhoudingen in centrum

BREDA: In het centrum van Breda was het maandagmiddag druk in verband met de WK-wedstrijd. Er zijn twee aanhoudingen verricht, waarvan een voor het niet kunnen voldoen aan de identificatieplicht en een voor belediging.
In het Park Valkenberg werd om 19.30 uur een 15-jarige Bredanaar aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De jongen viel met een groepje jongens mensen lastig in het park. De politie werd hierop aangesproken. Omdat de jongen niet voor rede vatbaar was is hij aangehouden en later met een bekeuring voor verstoring van de openbare orde in vrijheid gesteld.
Even na 22.00 uur werd een 30-jarige man uit Breda aangehouden in de Visserstraat. De man had zich erg vervelend gedragen in de richting van portiers bij een horecagelegenheid en kon zich, bij aanspreken door agenten niet legitimeren. De man wilde weglopen, maar werd
tegengehouden door agenten. Hij is aangehouden en later met een bekeuring in vrijheid gesteld.
Om 01.30 uur werd een 25-jarige man uit Breda aangehouden voor mishandeling. Getuigen zagen dat hij een man met een riem sloeg tijdens een opstootje. De verdachte werd in de Reigerstraat aangehouden. Dinsdagochtend na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Hij ontkende iemand te hebben mishandeld.

Verder zijn er twee bekeuringen uitgeschreven, waarvan 1 voor het rijden door rood licht en 1 voor het rijden in een auto die niet APK-gekeurd is.

Automobilist zonder rijbewijs aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie hield maandag om 20.40 uur een 26-jarige automobilist uit Sprundel aan op de Munnikenheiweg. De man reed in een auto zonder rijbewijs en het voertuig bleek niet te zijn verzekerd. In de auto lagen gestolen kentekenplaten. De goederen en de auto zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. De man verklaarde dat de auto niet van hem was en hij enkel had gereden omdat de man waarvan de auto was naar het ziekenhuis was vervoerd en hij weg moest. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgesteld.

Politie onderzoekt mogelijk schietincident

ETTEN-LEUR: De politie kreeg maandag even na 17.00 uur melding dat er geschoten zou worden aan de Hagemuntweg. Verschillende getuigen verklaarden dat ze zagen dat er geschoten werd en dat een van de betrokkenen een bedrijfspand binnen was gegaan. De politie hield in het bedrijfspand een 36-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Hij is
overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Van verschillende getuigen is een verklaring opgenomen en in de omgeving van het bedrijfspand is een sporenonderzoek ingesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Twee aanhoudingen voor schennispleging

BREDA: Maandag werden rond 13.00 uur twee mannen aangehouden voor schennispleging. De mannen waren bezig seksuele handelingen bij elkaar aan het verrichten. De politie betrapte ze hierbij. De mannen schrokken en gingen er vandoor. Beiden werden korte tijd later in de kraag gegrepen. De 62-jarige man uit Tilburg en de 55-jarige man uit Rijsbergen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie controleert tijdens de zomerse dagen streng op ongewenst seksueel gedrag rond de Galderse Meren. Dit jaar is de Noordplas, op last van de Gemeente Breda, verboden terrein geworden. Zowel bij de Noordplas als bij de Zuidplas wordt streng gecontroleerd op ongewenst gedrag.

Winkelend publiek helpt politie bij aanhouding winkeldief

BREDA: De politie hield dinsdag even na 14.00 uur een 36-jarige Bredanaar aan voor winkeldiefstal. Politiemedewerkers in burger zagen de man een drogisterij aan de Ginnekenstraat in lopen met een tas. De man liep direct weer naar buiten. Omdat de man een bekende is van de politie rees direct het vermoeden dat hij winkeldiefstal had gepleegd. Toen de politie de man aansprak ging hij er direct op zijn fiets vandoor. De politie trachtte de man aan te houden, maar dit werd bemoeilijkt door het vele winkelende publiek. Verschillende winkelende mensen grepen, toen de agent zich bekend maakte, direct in en hielpen de man aan te houden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en is na verhoor in vrijheid gesteld met een dagvaarding. Buiten de winkel had een bekende van de verdachte op hem staan wachten. Hij is gecontroleerd en bleek geen identiteitsbewijs te kunnen tonen. Hiervoor heeft hij een bekeuring gekregen. De verdachte bleek drie elektrische tandenborstels te hebben weggenomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 29-06-2010 16:44 | © Regio Midden en West Brabant |