Waterschap Rivierenland

Geen droogteprobleem voor Rivierenland

Geen droogteprobleem voor Rivierenland

Waterschap Rivierenland heeft geen problemen met de droogte van dit moment. Hoewel de vraag vanuit de landbouw naar water groot is, zit er in de sloten en weteringen in het rivierengebied voldoende water. Problemen kunnen echter ontstaan wanneer men tegelijk vanuit dezelfde sloot water wil halen. Het advies is dan ook om het oppompen van water uit een sloot af te stemmen met anderen die water uit die sloot nodig hebben.

Omdat de verdamping met warm weer hoog is en ook de gewassen op het land in deze tijd veel water nodig hebben, stuurt het waterschap extra water vanuit de grote rivieren naar de sloten en weteringen in het rivierengebied. Het waterpeil in de sloten staat daarom wat hoger dan normaal. Zo kan iedereen die behoefte aan water heeft, het uit de sloten betrekken. Afstemming met anderen die ook water uit een sloot willen oppompen is echter gewenst. Wanneer men om de beurt water uit een sloot oppompt, voorkomt dat problemen.

Het waterschap is op dit moment bezig met het verwijderen van waterplanten uit de sloten. Een sloot met minder begroeiing zorgt ervoor dat het water beter kan doorstromen. Dit komt de watervoorziening in het gebied ten goede.