FloraHolland


Bloemisten verdiepen zich in Celosia

FLORAHOLLAND (29 juni 2010) - FloraHolland en de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) organiseerden voor de derde keer een workshop voor bloemisten. De workshop op 22 juni stond voor een groot gedeelte in het teken van Celosia. Twintig bloemisten bezochten de Celosiakwekerij van Feiko Sonnenveld en de bloeiproeven van veredelaar en plantleverancier Combinations BV in 's-Gravenzande.

Tijdens de rondleiding door het bedrijf van Feiko Sonneveld kregen de bloemisten een goede indruk van de teelt van Celosia. Gespreksonderwerpen waren voornamelijk kwaliteit, aanvoerrijpte, behandeling in de winkel en blad. Ook veilingzaken kwamen aan de orde. Bij Combinations BV stonden bloeiproeven van Celosia en Lisianthus. Voor de veredelaar is het erg belangrijk hoe de koper (bloemist) aankijkt tegen nieuwe soorten, kleuren en vormen. De bloemist kent de consument en de trends. De tips van de bloemisten zijn waardevol voor de veredelaar. Nico Grootendorst van Combinations BV was zeer blij met de grote opkomst en waardeerde het initiatief van FloraHolland en de VBW. Hij hoopt dat hieraan in de toekomst meer vervolg wordt gegeven.

Celosia en Lisianthus behoren tot de zomerbloemen. Deze productgroep is een van de zes focusproducten van FloraHolland. In het marktplan zomerbloemen is kennisuitwisseling een belangrijk aandachtspunt. Door middel van het organiseren van workshops wil FloraHolland de bloemist en kweker dichter bij elkaar brengen. De bloemist kan zich met de specifieke verhalen en kennis onderscheiden in de markt. In samenwerking met de VBW zijn er diverse workshops gepland. De volgende bijeenkomst is 13 juli in de regio Venlo waar een workshop wordt georganiseerd voor snijhortensia. GeĂŻnteresseerden kunnen contact opnemen met de VBW via email bramrijkers@vbw.nu.