Gemeente Halderberge


Schoolroute Veerkensweg met Dick Bruna rijmpjes

De Veerkensweg is voorzien van borden en rijmpjes van Dick Bruna, om kinderen op jonge leeftijd bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Deze borden en rijmpjes zijn een onderdeel van de nieuwe methode "Leer in het Verkeer". De gemeente Halderberge is de eerste gemeente in West Brabant die "Leer in het Verkeer" toepast.

Veerkensweg

De vernieuwde en pas opgeleverde Veerkensweg in Oud Gastel leent zich bij uitstek voor de start met deze nieuwe methode. Het is een doorgaande route met aangrenzend diverse scholen en een kinderdagverblijf.

Opening

Op 30 juni wordt de schoolroute Veerkensweg officieel geopend door wethouder Bert Suijkerbuijk. Om 11 uur 's ochtends wordt het eerste bord onthuld door wethouder Bert Suijkerbijk. Voor de kinderen van het kinderdagverblijf, de Johannesschool en basisschool de Linde is er een leuke ballonnenwedstrijd gekoppeld aan dit bijzondere moment.

Leer in het verkeer

Leer in het verkeer is een concept waarbij kinderen spelenderwijs leren om te gaan met de regels en gedragingen in het verkeer. Aan de hand van afbeeldingen en rijmpjes van Dick Bruna zijn verkeersborden ontwikkeld. Op ieder bord is een illustratie met bijbehorend rijmpje afgebeeld die correspondeert met een specifieke verkeerssituatie zoals `de oversteekplaats' of `de stoep'. Het boekje Stoeprand ...stop! van Dick Bruna is hierbij het theoretische uitgangspunt.

>> Website "Leer in het Verkeer"