Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwe voorzitter gemeentelijke monumentencommissie

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 15 juni besloten de heer ir. F.D.A.C. Mulder te benoemen tot voorzitter van de gemeentelijke monumentencommissie.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 15 juni besloten de heer ir. F.D.A.C. Mulder te benoemen tot voorzitter van de gemeentelijke monumentencommissie. Hij volgt de heer ing. P.T. den Hertog op. Ook de heer ir. E. van Dreven, vertegenwoordiger van de welstandscommissie in de monumentencommissie, neemt afscheid. Beide heren maken sinds augustus 2004 deel uit van de monumentencommissie.

De raad voorziet eind juni in de opvolging van de heer Van Dreven. Het derde lid de heer P.J.C. Weyling, die lid is namens de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel, blijft nog twee jaar aan.

De monumentencommissie adviseert het gemeentebestuur over vergunningaanvragen in verband met beschermde monumenten en dorpsgezichten. Verder adviseert de commissie over aanwijzingen en andere zaken van cultuurhistorisch belang.

De vergaderingen van de monumentencommissie zijn openbaar. Ze vinden in de regel eens per drie weken, op dinsdagochtend, plaats in het gemeentehuis.