Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht: straatroof bij Havenstraat in Zaandam

Zaandam o Een 28-jarige man uit Zaandam is zaterdagmiddag 26 juni 2010, omstreeks 15.30 uur, slachtoffer geworden van een straatroof.

De Zaandammer reed op zijn scooter over de Den Uylbrug in de richting van de Havenstraat toen hij snelheid moest minderen omdat twee jongens over het fietspad liepen. Toen hij ze wilde passeren pakte een van de twee zijn scooter vast. De andere jongen sloeg hem meerdere malen en bedreigde en sloeg hem met een vuurwapen. Hierdoor raakte het slachtoffer even zijn bewustzijn kwijt. De politie wil graag in contact komen met getuigen. De verdachten zijn op de scooter weggereden over de Den Uylbrug in de richting van de Wibautstraat. De gestolen Scooter is bruin met wit en heeft het kenteken D855BV. Het signalement van de verdachten:

Verdachte 1
* Man met Noord-Afrikaans uiterlijk
* Leeftijd 16 20 jaar
* Lengte 180 190 cm
* Kort, zwart haar
* Droeg korte, zwarte jas

Verdachte 2
* Man met Noord-Afrikaans uiterlijk
* Leeftijd 18 20 jaar
* Lengte 170 180 cm
* Zwart, kroezig haar
* Droeg donkerbruine, korte jas

Heeft u iets gezien rond het genoemde tijdstip of herkent u de verdachten aan de hand van het signalement? Neemt u dan contact op met de Decentrale Recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844. Dit kan ook anoniem: 0800-7000.