Provincie Flevoland

Provincie markeert Statenzaal met kunst

Publicatiedatum: 29 juni 2010

Beeldhouwer Maartje Korstanje maakt speciaal voor de entree van de Statenzaal een kunstwerk. Ter inspiratie gebruikt zij de
scheepswarakken waar Flevoland rijk aan is. Het verbouwde provinciehuis heeft diverse mooie plekken die geschikt zijn voor markeringen en accentueringen. De toegang tot de Statenzaal springt in het oog en is daarom uitgekozen voor dit kunstwerk.

Maartje Korstanje (28 jaar) werd in 2007 genomineerd voor de prestigieuze kunstprijs Prix de Rome en won de basisprijs. Deze veelbelovende, jonge kunstenaar maakt reusachtige sculpturen. De sculpturen lijken op insecten en zoogdieren uit de prehistorie of op machines met dierlijke trekken, ontsproten uit haar eigen fantasiewereld. Het associatieve krijgt vrij spel zowel bij de kunstenaar als bij de toeschouwer.

Karton

Karton is het basismateriaal voor het werk dat Maartje Korstanje in opdracht van de provincie Flevoland maakt. Andere bouwstenen waar de beeldhouwster graag mee werkt zijn PU-schuim, textiel, epoxy en touw. Maartje Korstanje heeft deelgenomen aan verscheidene, prestigieuze tentoonstellingen in binnen- en buitenland waaronder:

* Double Dutch in Peekskill, New York (2009)

* Lustwarande Wanderland in Tilburg (2008)

* Wonderland, through the looking glass in Kunsthal KAdE te Amersfoort (2009)

* solopresentatie op ART Rotterdam 2010 bij Upstream Gallery

Het nieuwe werk zal voor de Provinciale Verkiezingen in maart 2011 onthuld worden.