HIVOS

»

Ben Witjes nieuwe Directeur Programma's en Projecten bij Hivos
Ben Witjes volgt Allert van den Ham op als Directeur Programma's en Projecten bij ontwikkelingsorganisatie Hivos. Ben Witjes is sinds 2007 directeur van het Hivos regiokantoor Zuidoost Azië in Jakarta. Witjes heeft een brede werkervaring in de internationale samenwerking binnen en buiten Hivos.
Witjes startte zijn carrière als freelance consultant voor ontwikkelingsorganisaties, waarbij hij met name opdrachten in Indonesië uitvoerde. Van 1993 tot 1999 werkte hij als Hivos regiodirecteur in India, waar hij bijdroeg aan een significante uitbouw van het programma.
Programma's en projecten
Vanaf 1999 werkte Witjes als free lance deskundige in India, Indonesie, Sri Lanka en Iran. Vanaf 2002 raakte hij zijdelings weer betrokken bij Hivos, sinds 2005 intensiever als adviseur voor het wederopbouwprogramma in het door de tsunami getroffen Aceh. In 2007 werd Witjes directeur van het Hivos regiokantoor voor Zuidoost Azië, in Jakarta. Algemeen Directeur Manuela Monteiro: `Hij combineert zijn enorme kennis en jarenlange ervaring met een prettig soort leiderschap en creativiteit. In zijn positie als Directeur Programma's en Projecten kunnen alle partnerorganisaties en collega's daar profijt van hebben'.
Allert
Van den Ham werkte zeven jaar als Directeur Programma's en Projecten bij Hivos. Nu vertrekt hij naar Hanoi, als Directeur Azië voor SNV. Van den Ham kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren bij Hivos: "We zijn er de afgelopen jaren in geslaagd het programma sterk uit te breiden, samenwerkingsverbanden met innovatieve buitenlandse spelers aan te gaan, een interessant kennisprogramma op te starten en de financiële afhankelijkheid van het medefinancieringsprogramma van de overheid sterk terug te brengen. De ambitieuze doelstellingen zijn gerealiseerd. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging."